RCZ boekte vorige week haar eerste overwinning van het seizoen en kon gisteren weer 3 punten bijschrijven in de 3e klasse zondag. In de drukbezochte avondwedstrijd bij WSV’30, werd door een doelpunt in de 1e helft met 0-1 gewonnen. De ploeg van Sven Talsma verlaat daarmee meteen de laatste plaats en staat nu 12e.

WSV’30 heeft door de nederlaag al zes wedstrijden niet gewonnen en zakt steeds verder weg in de stand.

Bij Westzaan waren ze zeer tevreden over het verloop van de 9e speelronde. De koploper won zelf met 3-0 van hekkensluiter Sloterdijk en zag haar directe concurrenten punten verspelen. vv Jisp verloor namelijk op eigen veld verrassend van Opperdoes met 2-3, terwijl Alcmaria Victrix en DTS onderling de punten deelden (1-1). De Westzaners hebben nu 4 punten voorsprong op Alcmaria en een wedstrijd minder gespeeld. 

In de 4e klasse boekte ZCFC een belangrijke zege bij Egmond. Het Zaanse Oranje won met 2-4 van Egmond en neemt daardoor enigszins afstand van de onderste regionen. OFC wist de feestelijke opening van haar nieuwe kunstgrasvelden geen extra glans te geven. Tegen laagvlieger Kadoelen kwam de ploeg niet verder dan een 2-2 gelijkspel en daarmee steeg de achterstand op koploper Andijk naar inmiddels 8 punten.  

Fortuna W (zat) heeft het zwaar in de 3e klasse. De ploeg was zeer succesvol afgelopen seizoenen, maar door de ruime nederlaag (1-4) tegen hekkensluiter IJmuiden staat het dit jaar inmiddels op de tiende plek met maar 9 punten uit 8 wedstrijden. 

Alle uitslagen zijn:
Fortuna Wormerveer (zat) – IJmuiden 1-4
Egmond – ZCFC 2-4
Meteoor – Blauw Wit W 2-2
Wherevogels – ZVC’22 0-2
OFC – Kadoelen 2-2
Westzaan – Sloterdijk 3-0
Purmerland – Sporting Krommenie (zat) 1-0
Jisp – Opperdoes 2-3
Blokkers – RCZ (zat) 1-2
WSV’30 – RCZ (zon) 0-1

Klik hier voor alle standen van de Zaanse teams

Door sportredactie De Orkaan, foto Theo van Vlaanderen