De Richard Krajicek Playground in Poelenburg wordt zaterdag 9 juli officieel geopend. Wethouder Dick Emmer zal een potje meevoetballen ter gelegenheid van de opening.

De playground, een speel- en sportplaats voor jongeren in Poelenburg, ligt aan de straat Poelenburg, tussen de Moskee, de nieuwe buurttuin en eetcafé Melis.

Op de Richard Krajicek Playground zullen gratis sportactiviteiten aangeboden worden voor jongeren. De activiteiten worden georganiseerd en begeleid door jongeren uit Poelenburg. In ruil voor hun inzet heeft de Richard Krajicek Foundation twee scholarships (studiebeurzen) ter beschikking gesteld.

Op de Playground is het voetbalveld vernieuwd. Er is ook een basketbalveld met extra tennisbelijning zodat er ook getennist kan worden. Een gedeelte van de Playground wordt gereserveerd voor verschillende soorten fitness (fitpoint, calisthenics). Er komt ook ruimte om te barbecueën.

Op dezelfde dag wordt de Straat Poelenburg officieel geopend door wethouder Leny Vissers-Koopman.

Vanaf 12:00 is het feest in Poelenburg. Om 12.00 uur wordt er verzameld bij Wijkcentrum De Poelenburcht (fietsen versieren voor kinderen). Om 13.00 uur is de officiële opening van straat Poelenburg door wethouder Leny Vissers- Koopman bij Wijkcentrum De Poelenburcht.

Om 13.30 uur gaat de fietsoptocht met versierde fietsen over straat Poelenburg naar het Richard Krajicekveld, onder muzikale begeleiding van de Hailanders. Wethouder Dick Emmer opent de Playground door een wedstrijd mee te spelen.

Tot 17.00 uur zijn er diverse sportactiviteiten zoals voetbal, basketbal, volleybal, tennis, bootcamp, vechtsport (Chocugym), jeu de boules, kanoën (Kanovereniging De Geuzen) en peutergym.

De Richard Krajicek Playground wordt gerealiseerd als een samenwerkingsproject van de gemeente Zaanstad, Bewoners- Bedrijven Zaanstad, de Richard Krajicek Foundation, het Sociaal Wijkteam en Het Sportbedrijf Zaanstad.

Ook in Krommenie (Rosariumpark) en in Zaandam (Hofwijk) zijn Krajicek Palygrounds.