Achteraf is het nieuws simpel te duiden. Want achteraf kijk je een koe in de kont. De echte grootheden weten al wat het jaar gaat brengen wanneer het nog maar net begonnen is. Dat zijn de meestervoorspellers van de Zaanstreek.

Ook aan het begin van 2023 hielden we in de Orkaan podcast weer een glazen bol cup. Deelnemers vulden een vragenlijst in en voorspelden wat er zou gebeuren dit jaar.

Welke drie partijen worden het grootst bij de provinciale statenverkiezingen? Is de nieuwe Zaanbrug al geopend in december? Wat kost een liter melk zo aan het eind van het jaar? Zij konden het al haarfijn duiden.

Bij sommigen stond het vizier slecht afgesteld, zij haalden maar 3 punten. Maar bij de beste bolkijkers bleef het lang spannend. Een detail maakte het verschil. Daarom weten we nu wie de winnaar is en aan wie we in 2024 de eindcijfers gaan vragen van de loterij.

And the winner is….. Ron Klijn uit Zaandam. Hiermee won hij een Orkaan T-shirt en ijsmuts.
De winnaar aan het woord over zijn succesvolle strategie:

‘Ik vulde maar wat in joh.’

Een strategie om in het vervolg niet in de wind te slaan.

In de Orkaan podcast nemen Katja Zwart en Edwin Kleiss de antwoorden door. In januari verschijnt er een nieuwe quiz waarin iedereen zijn voorspellingen mag doen voor 2024.

De orkaan podcast is te beluisteren via SoundcloudSpotify en alle podcast apps.

Ron Klijn, de goeroe van 2023.
Katja en Edwin in de Orkaan podcaststudio.