Nadat Rood Wit Zaanstad vorige week overtuigend de sterkste was in de derby tegen Zaandijk, won het vandaag in een aantrekkelijke wedstrijd van laagvlieger KGB. In Bovenkarspel werd het uiteindelijk 0-1 voor de ploeg van Levinho Wijdenbosch. Doordat Zaandijk tegen De Rijp weer tegen een nederlaag (4-1) aanliep en ook de andere concurrenten punten verspeelden, is Rood Wit Zaanstad de nieuwe koploper. De verschillen in de 4e klasse zijn echter bijzonder klein, aangezien Rood Wit maar 3 punten meer heeft dan nummer 9 Kwiek’78.

In de 2e klasse blijft SVA het goed doen. In Akersloot werd Meervogels’31 na een 1-0 ruststand met 1-3 verslagen. De ploeg staat met 18 punten op een 3e plek en heeft 5 punten meer dan de nummer 5 Assendelft, dat met een goede opmars bezig is. De ploeg wist in het laatste kwartier een 0-1 achterstand om te buigen in een 3-1 zege en pakte 7 punten uit de laatste 3 wedstrijden. Het ambitieuze KFC wist juist voor de derde keer op rij niet te winnen en is na de 3-1 nederlaag bij Flevo inmiddels weggezakt naar de 7e plek. Saenden liep net als vorige week weer tegen een ruime nederlaag op. Het kwam tegen koploper nog wel op 1-0 voorsprong, maar verloor uiteindelijk met 1-4. De Wormerveerders staan nu op de laatste plek, al hebben ze nog wel 2 wedstrijden in te halen.  

Fortuna Wormerveer liep na 2 goede overwinningen weer tegen een nederlaag op in de 1e klasse. Hillegom bleek na een 2-0 ruststand met 5-0 te sterk, waardoor Fortuna voorlopig genoegen moet nemen met een plek in de middenmoot. 

De uitslagen van zondag zijn:
Hillegom – Fortuna Wormerveer 5-0
Assendelft – Medemblik 3-1
Flevo – KFC 3-1
Saenden – HSV 1-4
Meervogels’31 – SVA 1-3
Hercules Zaandam – Meteoor 1-1
Zwanenburg – Sporting Krommenie 4-4
KGB – Rood Wit Zaanstad 0-1
De Rijp – Zaandijk 4-1

Klik hier voor alle standen van de Zaanse teams

Door sportredactie Orkaan, de foto Meervogels’31 – SVA is van Michael Bruins