Rotte kies weg uit Oostzijde?

Het klussenbedrijf Niko Sinnige zat erin, en weggeefwinkel Fanalles.

De laatste tien jaar is Oostzijde 25 (tegenover de Bonifatiuskerk) nauwelijks wat veranderd.

Daar gaat dus wel verandering in komen als het aan architectenbureau Klein ligt. Op hun website zijn artist impressions te vinden van het pand en het pand erachter – die moeten beide vervangen worden.

Zo is de huidige situatie volgens Google Streetview:

oostzijde vanalles

En op de website van Klein:

Kopie_van_DSC054831

En zo moet het worden:

Oostzijde_25_-_foto_4

Deel dit artikel:

8 reacties

 • Pieter de Vente

  Dit plan is ook al meer dan vijf jaar oud en wacht nog immer op een ontwikkelaar en kopers. Er zijn nog wel meer van deze rotte kiezen op de Oostzijde.

 • De Orkaan

  Het plan voor de gashouders is ook weer nieuw leven ingeblazen, je weet maar nooit. De rotste kies is natuurlijk de villa die verderop staat… dat daar niks gebeurt is een schande.

  • TheMX

   Dat er niks met die villa gebeurd komt omdat de geluidsbelasting hoger is dan 68 dB(A). Dan wordt er geen vergunning afgegeven voor oa de fundering,opnieuw opbouwen gevel. Als het dan (wat ik niet weet) een monument is, heb je enkel glas wat een geluidsisolatie van 25dba oplevert. dan zit je dus nog met meer dan 43dba aan herie van buiten. Overigens is die 43dba gemiddeld, en heb je dus bij elke auto een peak van 80dba. Erg gezellig als je dit geluid meer dan 25000x per dag kan waarderen. Zou u hier willen wonen? dat dacht ik ook. Dit kan je op mede danken aan Zaanstad, die al sinds 1986 verzuimd iets te doen aan de verplichting tot saneren van woonhuizen op de saneringslijsten.

   Hierdoor wil niemand deze villa bewonen en gaat de staat achteruit. En zo zijn er zat locaties langs bijv de provincialeweg in Zaandam (verkade), Koog aan de Zaan en Zaandijk waar dit zelfde effect op van toepassing is.

   Ik wordt dan ook erg boos als de gemeente weer eens roept om mensen met hogere inkomens naar de Zaanstad te willen trekken, want hun willen graag zo’n villa, maar dan zonder het geluid, wat ook logisch is als je diep in de buidel moet tasten.

   Met vriendelijke groet, een villa bewoner langs de provincialeweg.

 • sonja Puhl-Diehle

  Het zou dan ook een mooie gelegenheid zijn om de Oostzijde daar een stuk veiliger voor fietsers te maken. Dat kan als er een 1 richting weg gemaakt wordt voor de auto’s naar de parkeerplaatsen.

 • Bas

  Ik vind het een leuk ontwerp, hopelijk wordt er snel gebouwd.

 • JBP

  ’t Is wat met die decibellen. Terwijl de Westzijde toch een stuk drukker is (lijkt) dan de Oostzijde. Hoe dan ook: gewoon een schande dat er niets met de Middelhoven-villa gebeurt. Oostzijde 46.

  Nog een rotte kies aan de Oostzijde: als kind (heel lang geleden) woonde ik aan de Oostzijde, hoek Jan Bouwmeesterstraat. Daar is 10-15 jaar (of zo) geleden brand geweest. Nummers 142-144. Bij v/h de winkel van Van de Brink. Is nu een oerwoudje geworden. Er stond jaren geleden een bord van een projectontwikkelaar met mooi ingetekende appartementen… maar daar is nog niets gebeurd. Het bord is volgens mij ook al lang weer weg.

  De markt trekt toch aan?

  • themx

   Ik reageerde ook op de villa die op de hoek westzijde/vangochweg staat (gashouders) zoals gebruiker “de orkaan” stelt. Het is daar inderdaad drukker dan op de oostzijde.

 • Herman Aartsen

  Als we het toch over rotte kiezen in de Oostzijde hebben, dan horen de panden van v/h v.d Berg op de hoek van het Konijnenpad zeker ook in dit rijtje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *