Sinterklaascomité Zaanstad op zoek naar geld

Het Sinterklaascomité Zaanstad is de enige Zaanse Sintclub die zich terugtrekt uit de landelijke intocht van Sinterklaas. De reden hiervoor is de aankondiging van de NTR dat zwarte pieten zwart zijn van roet.

Roet komt uit de schoorsteen waar de lenige kindervriendjes zich doorheen worstelen om cadeautjes in kinderschoenen te stoppen. De ene piet zou daarbij meer roetschade oplopen dan de andere.

Volledig onwerkbaar vindt René de Reus van het comité dat, zo laat hij de collega’s van NHNieuws weten. Zijn pieten zijn inmiddels van zwart naar bruin* geëvolueerd: ‘Wij zijn al behoorlijk aangepast’. Er komt dus een geheel eigen intocht.

En daar moet geld voor komen. Vandaag werden er door een hoop schoorstenen brievenbussen (ook die met NEE/NEE-stickers), cadeautjes brieven gestopt waarin om een donatie wordt gevraagd met name voor de arme kinderen:

‘Het maatschappelijke effect van uw bijdrage is immers omdat veel kinderen die naar ons feest komen niet uit een rijk gezin komen.’

Je kan dus doneren voor de intocht van de club het Sinterklaascomité Zaanstad, al schijnen de arme kindertjes ook best welkom te zijn bij de landelijke intocht…

*Als zwart van roet komt, waar worden pieten dan bruin van? Vragen, vragen, vragen…

Deel dit artikel:

4 reacties op Sinterklaascomité Zaanstad op zoek naar geld

 1. Roel schreef:

  Orkaan dat is niet waar, ook Sinterklaas Zaanstad heeft zijn eigen terug getrokken, bekend van de nieuwe sinterklaas lichtjes optocht Assendelft 17 november.kijk is pagina Sinterklaas Zaanstad van onze digitale actie.

 2. Roel schreef:

  Mis wat, in het logo waar is Zwartepiet, Het comité intocht Sinterklaas maakt er een potje van.

 3. Jimmy schreef:

  Die bedelbrief proppen ze al jaren langs mijn Nee/Nee sticker…

 4. Peter Blokker schreef:

  misschien hun schoen zetten?

Hier vind je onze regels

Reageren? Ja, graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.