Sinterklaascomité Zaanstad op zoek naar geld

Het Sinterklaascomité Zaanstad is de enige Zaanse Sintclub die zich terugtrekt uit de landelijke intocht van Sinterklaas. De reden hiervoor is de aankondiging van de NTR dat zwarte pieten zwart zijn van roet.

Roet komt uit de schoorsteen waar de lenige kindervriendjes zich doorheen worstelen om cadeautjes in kinderschoenen te stoppen. De ene piet zou daarbij meer roetschade oplopen dan de andere.

Volledig onwerkbaar vindt René de Reus van het comité dat, zo laat hij de collega’s van NHNieuws weten. Zijn pieten zijn inmiddels van zwart naar bruin* geëvolueerd: ‘Wij zijn al behoorlijk aangepast’. Er komt dus een geheel eigen intocht.

En daar moet geld voor komen. Vandaag werden er door een hoop schoorstenen brievenbussen (ook die met NEE/NEE-stickers), cadeautjes brieven gestopt waarin om een donatie wordt gevraagd met name voor de arme kinderen:

‘Het maatschappelijke effect van uw bijdrage is immers omdat veel kinderen die naar ons feest komen niet uit een rijk gezin komen.’

Je kan dus doneren voor de intocht van de club het Sinterklaascomité Zaanstad, al schijnen de arme kindertjes ook best welkom te zijn bij de landelijke intocht…

*Als zwart van roet komt, waar worden pieten dan bruin van? Vragen, vragen, vragen…

Deel dit artikel:

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *