Komend weekend is het niet alleen spannend in de bovenste regionen van de competities, ook in de staart staan er diverse cruciale wedstrijden op het programma. Hekkensluiter in de 4e klasse Blauw Wit W speelt tegen concurrent Volewijckers, dat drie punten meer heeft. Een positief resultaat is noodzakelijk, anders wordt het wel heel lastig om directe degradatie nog te ontlopen.

ZVC’22 daarentegen is juist bezig met een zeer sterke opmars en doet volop mee in de strijd om het bereiken van de promotiewedstrijden. De nummer vier ontvangt nummer twee DZS.   

Zondag speelt nummer elf Fortuna Wormerveer in de 1e klasse tegen nummer tien Vios W. Beide teams hebben negentien punten en moeten winnen om de aansluiting met de veilige middenmoot te behouden. Eerder dit seizoen werd het 4-1 voor de ploeg uit Warmenhuizen.

In de 3e klasse speelt nummer twaalf RCZ de degradatiekraker tegen nummer dertien Zwanenburg. Beide ploegen hebben drie punten voorsprong op hekkensluiter Alcmaria Victrix, dat volgende week de tegenstander is van de ploeg van Sven Talsma. Mochten de Racers de hoop in stand willen houden om nog de veilige middenmoot te bereiken, zullen beide duels in ieder geval gewonnen moeten worden, anders is het bereiken van de nacompetitie om degradatie alsnog te ontlopen het maximale dit seizoen.     

De nummer drie in de 4e klasse Zaandijk gaat op bezoek bij koploper St.George. De Zaandijkers lieten in de strijd om het kampioenschap vorige week dure punten liggen en hebben nu, met één wedstrijd minder gespeeld, een achterstand van vier punten. In de heenwedstrijd won Zaandijk met 3-2. Nummer vier Rood Wit Zaanstad verloor zelfs vijf punten in de laatste twee duels en moet winnen van Strandvogels om de aansluiting met de topploegen te behouden 


OFC moet op zoek naar een nieuwe trainer en assistent-trainer. In eerste instantie was het contract met Stefan vd Grijp en Michel Vogelaar verlengd, maar het bestuur van OFC meldt nu op hun website dat de contracten ‘in goed overleg’ zijn ontbonden. “Wij betreuren deze beslissing, maar danken Stefan en Michel voor hun inzet en samenwerking. Het bestuur hoopt snel tot een passende oplossing te komen in het aanstellen van een nieuwe staf.” Voor zaterdag 16 maart kan OFC geen team samenstellen en is er ook geen staf, daarom gaat de wedstrijd tegen s.v. de Meteoor niet door.


Klik hier voor alle (periode)standen van de Zaanse teams

Zaterdag 16 maart
14.45 uur Andijk – ZCFC
14.30 uur Blauw Wit W – Volewijckers
14.00 uur ZVC’22 – DZS
OFC – Meteoor afgelast
14.00 uur Westzaan – Blokkers
14.30 uur Kennemers – Jisp
14.30 uur Opperdoes – RCZ (zat)

Zondag 17 maart
14.00 uur Fortuna W – Vios W
14.00 uur Assendelft – Schagen
14.00 uur JVC – SVA
14.00 uur ZAP – Saenden
14.00 uur KFC – Meervogels’31
14.00 uur Bergen – WSV’30
14.00 uur Limmen – Hercules Zaandam
14.00 uur VSV – Sporting Krommenie
14.00 uur RCZ – Zwanenburg
14.00 uur Rood Wit Zaanstad – Strandvogels
14.00 uur St.George – Zaandijk

Door: redactie Orkaan. Foto: Blauw – ZCFC (Theo van Vlaanderen)