Zaterdag worden in de 1e klasse alle wedstrijden gespeeld en maakt Fortuna Wormerveer nog steeds kans om directe degradatie te ontlopen. De ploeg moet één punt goedmaken op concurrent IVV dat speelt tegen middenmoter Zouaven. Fortuna zelf neemt het op tegen het al enkele weken gedegradeerde SCPB’22. 

ZVC’22 mag nog steeds hopen op een plaats in de promotiewedstrijden naar de 3e klasse zaterdag. Daarvoor moet de nummer vier in ieder geval winnen van nummer drie SVW’27 én moet DZS de derde periodetitel winnen. Alleen in dat scenario mag de ploeg zich opmaken voor de nacompetitie. Klik hier voor de Podcast Warming Up met trainer Serdar Öztürk. Ter voorbereiding op de nacompetitie speelt ZCFC nog tegen OFC en gaat Blauw Wit Wormerveer op bezoek bij Kadoelen. 

De 2e klasse kent een zeer spannende ontknoping in de strijd om de veilige negende plaats die nu nog in handen is van Assendelft. Die ploeg speelt tegen nummer tien LSVV terwijl nummer elf Saenden het opneemt tegen nummer twaalf Schagen. Van deze vier ploegen zullen er drie zich nog via de nacompetitie veilig moeten zien te spelen. Bij een zege van Assendelft eindigen zij definitief op de negende plaats terwijl Saenden juist moet hopen op een gelijkspel bij Assendelft. Een zege zou de ploeg van Ebel Hoekstra dan alsnog naar de veilige middenmoot brengen. In de strijd om de belangrijke tweede plaats speelt KFC tegen degradant Medemblik en neemt SVA het op tegen Flevo.

In de 3e klasse moet RCZ winnen van middenmoter Bergen en hopen dat concurrent RKEDO punten verspeelt tegen nummer elf Zwanenburg. Alleen in dat geval ontloopt de ploeg van Sven Talsma nog directe degradatie naar de 4e klasse. Sporting Krommenie maakt tegen WSV’30 nog een kleine kans op de tweede plaats die een thuisvoordeel geeft in de promotiewedstrijden. Hercules Zaandam speelt nergens meer voor en gaat op bezoek bij degradant Alcmaria Victrix.

Rood Wit Zaanstad heeft zich vorige week geplaatst voor de promotiewedstrijden en kan op bezoek bij middenmoter ALC de belangrijke tweede plaats veilig stellen. Zaandijk zal na zes nederlagen op rij tegen Strandvogels haar vertrouwen willen zien terug te vinden voordat ze de nacompetitie ingaan om degradatie naar de 5e klasse te voorkomen.

Klik hier voor alle (periode)standen van de Zaanse teams

zaterdag 25 mei
14.30 uur SVW’27 – ZVC’22
14.30 uur Blauw Wit W – Kadoelen
14.30 uur ZCFC – OFC
16.00 uur Fortuna W (zon) – SCPB’22

zondag 26 mei
14.00 uur LSVV – Assendelft
14.00 uur Saenden – Schagen
14.00 uur SVA – Flevo
14.00 uur KFC – Medemblik
14.00 uur Sp.Krommenie – WSV’30
14.00 uur Alc.Victrix – Hercules Zaandam
14.00 uur RCZ – Bergen
14.00 uur Zaandijk – Strandvogels
14.00 uur ALC – Rood Wit Z

Door: Sportredactie de Orkaan. Foto Medemblik – Saenden: Theo van Vlaanderen.