Special Gym Team: omdat elk kind mee mag doen

Als je een gestoorde motoriek hebt, of een lichamelijke beperking, als je minder snel van begrip bent of je hebt teveel overgewicht, dan ligt de lat om te sporten soms erg hoog.

Dat is jammer, want het kan zo leuk en nuttig zijn.

Gymnastiekvereniging Lycurgus-Hygiëa kwam erachter dat er in de Zaanstreek weinig tot geen aanbod is op het gebied van aangepaste gymnastiek en besloot daar iets aan te doen.

“Wij bieden jongeren de mogelijkheid om deel te nemen aan het bewegingsaanbod binnen de vereniging, afgestemd op hun mogelijkheden en interesse. Want iedereen wil graag sporten.”

Afgelopen maart zijn de lessen voor kinderen van 6 tot 16 jaar van start gegaan. Er wordt gewerkt in een kleine groep met twee begeleiders zodat aan elk kind voldoende aandacht kan worden besteed.

“Je ziet direct hoe leuk, eenvoudig en belangrijk het is dat jongeren met een beperking hun motoriek verbeteren, hun zelfvertrouwen opbouwen en er ook gewoon bij kunnen horen.”

Geld
De vereniging heeft ervoor gekozen de contributie gelijk te houden met die van de andere leden, maar daardoor kan er niet kostendekkend gewerkt worden: de groep is kleiner en er staan twee trainster voor. Daarnaast is er behoefte aan materialen als een rolplank, een klimladder, een speciale schommelplank, ballen met een gezichtje en een balanceerschijf. Donaties zijn meer dan welkom. (lycurgus hygiea gym rekeningnummer NL47ABNA0844629154 o.v.v.: aangepast sporten)

Voor informatie over de lessen, kan je mailen naar ppc@lh-gymnastiek.nl.

Deel dit artikel:

Een reactie

  • Siem

    Denk dat Wethouder Jeroen Olthof dit leest dat hij nog wel ergens een potje heeft waar dit uit betaald kan worden. Zo dat een ieder gymmen of zwemmen. Geweldig van Lycurgus-Hygiëa dat ze dit doen. Een klein beetje hulp zou niet gek zijn.
    Of zie ik dat verkeerd?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *