In de 3e klasse heeft Sporting Krommenie zich maandagmiddag door een 2-4 zege op RKEDO geplaatst voor de promotiewedstrijden. De ploeg van vertrekkend trainer Jordi van Beek kan volgende week de 3e periodetitel winnen en anders neemt het als nummer drie in de competitie de periodetitel over van kampioen Egmond.

Concurrent WSV’30 had vooraf ook nog een kleine kans op plaatsing maar door de 0-1 nederlaag tegen kampioen Egmond is de ploeg uitgespeeld.

Het in directe degradatienood verkende RCZ wist bij middenmoter Koedijk geen punten te pakken en verloor met 1-0. Concurrent Zwanenburg wist met 0-3 te winnen bij het al uitgespeelde Hercules Zaandam waardoor RKEDO de enige overgebleven concurrent is van de Racers. De ploeg uit De Goorn verdedigt op de slotdag twee punten voorsprong.

Een klasse lager wist Rood Wit Zaanstad zich te verzekeren van de winst van de 3e periode en dus een plaats in de nacompetitie. De ploeg won op eigen veld moeizaam met 1-0 van Dynamo en mag voor de derde keer op rij proberen promotie naar de 3e klasse af te dwingen.

Zaandijk was lange tijd een directe concurrent voor Rood Wit Zaanstad maar de ploeg wist voor de zesde(!) keer op rij geen punt te pakken, bij concurrent Ilpendam werd met 1-0 verloren. De ploeg van Christopher Manuputty moet zich nu via de nacompetitie veilig zien te spelen. 

Degradatiekraker

Saenden wist in een doelpuntrijke degradatiekraker in de 2e klasse drie zéér belangrijke punten te halen. Tegen hekkensluiter Medemblik kwam de ploeg drie keer op een achterstand maar wist het uiteindelijk met 3-6 te winnen. Door het resultaat is Medemblik gedegradeerd en heeft Saenden nog steeds uitzicht op de veilige negende plaats van Assendelft. De ploeg van Guillaume Groot had zich met een zege op concurrent JVC definitief veilig kunnen spelen maar verloor op eigen veld met 2-3. Saenden heeft één punt achterstand op Assendelft.

KFC en SVA wisten eerder al een periodetitel te winnen en kunnen zich opmaken voor de promotiewedstrijden. KFC zette haar goede reeks voort en won met 0-1 bij laagvlieger ZAP terwijl SVA met 3-2 de topper verloor bij Westfriezen dat zich ook geplaatst heeft voor de promotiewedstrijden (onder een video-interview met een ’teleurgestelde’ SVA-trainer Jeroen Beukman door Bert Putters).

Klik hier voor alle (periode) standen van de Zaanse teams

maandag 20 mei

  • Assendelft – JVC 2-3
  • Medemblik – Saenden 3-6
  • Westfriezen – SVA 3-2
  • ZAP – KFC 0-1
  • RKEDO – Sp.Krommenie 2-4
  • Hercules Zaandam – Zwanenburg 0-3
  • Koedijk – RCZ 1-0
  • WSV’30 – Egmond 0-1
  • Ilpendam – Zaandijk 1-0
  • Rood Wit Z – Dynamo 1-0

Door: Sportredactie de Orkaan. Foto Rood Wit Zaanstad – Dynamo: Voetbal Varia.