De voorjaarsvakantie is bijna voorbij. Op de sportvelden is het nog even rustig maar dat is stilte voor de storm want de komende tijd vallen er veel beslissingen op de ranglijsten.

Voor KZ en Groen Geel ging de Korfballeague zaterdag gewoon door, met voor de ‘Super Koogers’ een topduel. In het waterpolo een nieuwe ronde in de Eredivisie voor de heren van ZV de Zaan en ZV de Ham.

Dit zijn de sportuitslagen van het weekend.

Zaterdag 24 februari

Korfbal (Zaal)

Er zijn nog vier wedstrijden te spelen in de reguliere competitie van de Korfballeague. KZ doet het goed in de top 4 die recht geeft op play offs. Zaterdagavond reisde KZ af naar Papendrecht. Daar kon de ploeg van Tim Bakker de eigen krachten testen tegen een absoluut topteam, PKC. Het werd zeker een interessant duel waar KZ lering uit kan trekken. Er werd nipt verloren.

In de eerste helft vooral gingen de ploegen gelijk op. KZ verdedigde goed maar had helaas ook de nodige missers. Halverwege de wedstrijd was de stand in balans, 11-11.
Ook de tweede helft ging het gelijk op. Tot zelfs een stand van 17-17. Pas in de laatste tien minuten sloeg PKC het gaatje (twee punten) dat de overwinning mogelijk maakte.

Groen Geel speelde thuis tegen runner up Fortuna dat het goed doet maar waarschijnlijk net te kort komt om de play offs te halen. Groen Geel verloor vorige week bij directe concurrent HKC en kan directe handhaving in de League waarschijnlijk vergeten. Zaterdagavond werd ook tegen de ploeg uit Delft (ruim) verloren.

De overige competities lagen dit weekend stil in het korfbal.

WedstrijdUitslag
KorfballeagueGroen Geel – Fortuna Delft11-26
PKC – KZ23-21

De stand in de Korfballeague is nu:

Coach Tim Bakker van KZ loodst zijn ploeg naar de play offs.

Waterpolo

De heren van ZV de Zaan speelden als koploper tegen de hekkensluiter in de Eredivisie waar het pas spannend wordt wanneer de play offs aanbreken in het voorjaar. De Ham stond 11e en speelde tegen de nummer 9.

WedstrijdUitslag
Eredivisie herenZV de Zaan – MNC Dordrecht18-11
ZV de Ham – ZPB10-11
De Griek Andreas Miralis, coach van ZV de Zaan heren 1.

Door Edwin Kleiss.