Vervoerregio Amsterdam heeft aangegeven langer nodig te hebben om het EBS-verbeterplan te bestuderen. Tien dagen langer om precies te zijn. 

Hoewel de verwachting was dat vanaf 8 januari de boel beter zou worden, blijkt dit toch meer voeten in aarde wielen in de modder te hebben. 

EBS heeft volgens afspraak op 31 december van het afgelopen jaar een verbeterplan ingediend bij Vervoerregio Amsterdam. Wij hebben zowel bij de Vervoerregio als bij EBS gevraagd naar de strekking van dat plan. Maar dat wordt niet met ons gedeeld. 

Wel laat de Vervoerregio weten dat het bestuderen van het plan niet klaar zal zijn voor 18 januari. In de tussentijd wordt ervan uitgegaan dat EBS ‘gewoon’ de beloofde diensten blijft rijden. Of dat laatste gaat lukken valt te betwijfelen, er wordt nu al steen en been geklaagd over uitgevallen bussen.

Wij ontvangen geluiden dat het ‘verbeterplan’ het idee bevat om het afgeschaalde vakantie-ritme voort te zetten. De toekomst leert of zelfs dit haalbaar zou zijn, en daarnaast of het acceptabel is voor de opdrachtgever.

Door: Merel Kan, informatie Orkaan-archief en Vervoerregio Amsterdam