Stichting Zaanse Schans beschuldigd van achterhouden informatie

De ondernemersverenigingen en bewoners van de Zaanse Schans verwijten Stichting Zaanse Schans onbehoorlijk bestuur, omdat ze opzettelijk informatie achterhoudt over de ontwikkelstrategie van de Schans.

Ook verwijten 1509 Zaanse Schans, OV Zaanse Schans en bewoners, de stichting dat de samenstelling van hun bestuur niet klopt.

In een brief, die ook aan de Zaanse raad verzonden is, bestrijden de partijen het beeld dat door gemeente en Stichting Zaanse Schans wordt geschetst, waarbij er ‘een brede consensus’ zou zijn over de ‘1850-strategie’, waarbij ‘het verhaal’ van de Zaanse Schans zou worden opgehangen aan dat jaartal, een dure card wordt verkocht.

Ook wordt voor de bezoekers besloten dat ze langer moeten verblijven op De Schans en zich meer moeten verdiepen, ‘wereldvreemd’ volgens de ondernemers en bewoners.

Door het gebrek aan het delen van feiten en kennis, is er geen sprake van een draagvlak:

‘Het zou van voortschrijdend inzicht van de gemeente en de Stichting getuigen, terug te komen op eerdere besluiten en niet als een olifant door de porseleinkast te blijven lopen.’

De hele brief:Deel dit artikel:

3 reacties

 • O. De meij

  Het zou goed zijn als de orkaan eens precies zou uitzoeken wie er precies in het bestuur van stichting de Zaanse schans zit en hoe de stemverhoudingen zijn

  • Piet Oudega

   Dat zou voor de Orkaan vast een fluitje van een cent zijn, maar als voorzitter van het bestuur help ik graag. Het bestuur bestaat uit drie onafhankelijke leden, de voorzitter van Vereniging de Zaansche Molen, de voorzitter van het Zaans Museum, de voorzitter van ondernemersvereniging Zaanse Schans en een vertegenwoordiger van het bewonersoverleg. Geheel in overeenstemming met de statuten van 2012, goedgekeurd door de gemeente Zaanstad. En elk van de zeven leden heeft één stem.

 • O. De meij

  Het bestuur kan volgends sturen zijn opgericht maar het is absoluut vreemd dat alle ondernemers en 25 bewoners maar 1 stem hebben en die onafhankelijke leden hebben niets met de Zaanse schans te maken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *