Stomerij… Coronalab

Het duurde eventjes voordat we de tekst achter thecoronalab.nl hadden ontcijferend…

Maar er stond eerst toch echt iets anders. Wie goed kijkt ziet het nog: STOMERIJ.

Een stomerij is het niet meer aan de Westzijde 162 in Zaandam (hoek Simon de Witstraat), de laatste exploitant was My Tailor Kledingreparatie (en Dry Cleaning), daarvoor zat er een soortgelijk bedrijf, ’t Radertje. My Tailor is in maart 2020 dichtgegaan volgens een mededeling op hun Facebook-pagina (dat klopt dus niet – zie reacties).

En nu zit er dus een commercieel coronalab. Een erg nieuw lab, want op de website van Thecoronalab komt het zelfs nog niet voor (wel vestigingen in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag). Voor € 59,95 kan een antigeen sneltest (20 minuten wachten op de uitslag) laten afnemen en voor € 99,95 een PCR-test met reisverklaring. Wie extra snel de uitslag wil moet meer betalen, wie geen reisverklaring wil, krijgt een tientje korting.

De foto en tip kwamen van Edwin Wielenga

Deel dit artikel:

3 reacties

 • Mahmut Yelis

  Bovenstaande artikel is helaas niet correct.

  De Kledingreparatie / Stomerij My Tailor is nog steeds actief. Echter is de winkel verdeeld in twee stukken. Ene gedeelte voor afname van PCR-testen, en de andere gedeelte nog steeds actief als Kledingreparatie / Stomerij.

  De ingang van Kledingreparatie / Stomerij My Tailor is tijdelijk via de garage. De ingang is duidelijk kenbaar gemaakt dmv een reclamebord + de vlag die er hangt.

  Daarnaast heeft Kledingreparatie / Stomerij My Tailor een mooie actie. Als je twee broeken brengt voor korter maken, is de 2e broek voor maar €7,50.

 • Kobra Khosravi

  Waar kan ik een afspraak maken voor een cronatestje met een reisverklaring daarbij?

 • Linette Pielkenrood

  Vanmorgen 16-10-2021 grote wachtrij voor het testlab.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *