Stroomstoring treft treinverkeer in Zaanstreek

Tussen Amsterdam Sloterdijk en Wormerveer en tussen Amsterdam Sloterdijk en Purmerend Overwhere rijden er geen treinen door een stroomstoring.

Tussen Sloterdijk en Zaandam is ook nog eens sprake van een wisselstoring waardoor er geen treinen richting Leiden rijden.

De storing van het treinverkeer duurt tot ongeveer 16.00 volgens de NS.

De foto is van de stilstaande Intercity 9401 in Wormerveer die met 4 treindelen onderweg was van Maastricht naar Den Helder. Ondertussen (14.20 uur) is de trein weer gaan rijden.

Door Piet Bakker (tekst) en Michel Schermer (foto / tip). Bronnen: NS.

Deel dit artikel:

2 reacties

 • ik dacht even met een oud bericht van doen te hebben, van een paar dagen geleden. Maar het was 11 juli dus opnieuw bingo! Toch wel jammer, ik draag het OV een warm hart toe, maar dit soort storingen en uitvallen van vele bussen doet mij ook twijfelen aan de betrouwbaarheid hiervan.

 • Ton Visser

  Wij zaten in de sprinter van 14.02 van Amsterdam Amstel naar Uitgeest.
  Iets voor CS even stil gestaan en eenmaal op het perron bleef de trein wel erg lang stil staan, minuten over de vertrektijd. De infoschermen in de trein gaven nog steeds Uitgeest aan.
  Na ongeveer 10, 12 minuten hadden enkele reizigers de trein verlaten en er kwamen ook weer nieuwe reizigers bij. Op zeker moment vragen nieuwe reizigers aan elkaar, deze gaat toch naar Rotterdam? Dat stond inderdaad op de grote schermen op het perron. Heel onduidelijk allemaal.
  Daar komt bij dat de mededelingen via de omroep grotendeels onverstaanbaar zijn.
  Dan is er de redding, er staat een jongedame naast ons, vraagt of we er uit komen, waar moet u naar toe?
  Wormerveer zeggen wij, mijn trein zegt ze, blijkt de conductrice van de eerstvolgende sprinter naar Uitgeest te zijn, kijkt op haar mobiel, en zegt we moeten nu wel naar een ander perron, en zonder mij gaat hij echt niet weg.
  We hebben geheel ontspannen de reis naar Wormerveer vervolgd in de eerste klas coupe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *