Summer of Soul… gratis buitenfilm van De Fabriek

Na een jarenlange renovatie zet filmtheater de Fabriek op donderdagavond 22 september de Wilhelminasluis in het (nazomer)zonnetje met een gratis openluchtvertoning van de muziekfilm Summer of Soul.

Vanaf 19.00 uur kan een mooi plekje uitgezocht worden op de Westkade, onder genot van een drankje en muziek. Om 20.00 uur start de hoofdfilm. 

Partnerproductie / Ingezonden mededeling – De Fabriek

Deze voorstelling is geheel gratis en hier dienen geen tickets voor gereserveerd te worden. Zorg wel dat u op tijd bent, er zijn maar beperkte plaatsen (100 stoelen) beschikbaar. De opening wordt verricht door niemand minder dan veelvuldig Gouden Kalfwinnares en bestuurslid van de Fabriek, actrice Monic Hendrickx.

De film die vertoond wordt, Summer of Soul, is de Oscarwinnaar voor Beste Documentaire van dit jaar. Met dezekrachtige en meeslepende documentaire annex muziekfilm maakt muzikant Ahmir “Questlove” Thompson zijn debuut als filmmaker. Summer of Soul maakt geheel gebruik van historische, nooit eerder vertoonde, beelden rond een episch evenement dat de zwarte geschiedenis, cultuur en mode vierde. Gedurende zes weken in de zomer van 1969, slechts 160 kilometer ten zuiden van Woodstock, werd het Harlem Cultural Festival gefilmd in Mount Morris Park (nu Marcus Garvey Park). Het is een documentaire die het belang van geschiedenis voor ons spirituele welzijn belicht en een bewijs is voor de helende kracht van muziek in tijden van onrust, zowel in het heden als in het verleden.

Kom donderdag 22 september naar de sluis, vlak voor Café Fabriek, en bekijk nooit eerder vertoonde concertoptredens van onder anderen B.B. King, Nina Simone, Sly & The Family Stone, Gladys Knight & The Pips en Stevie Wonder. Summer of Soul is Nederlands ondertiteld.

De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze commerciële bijdrage.

Deel dit artikel: