Partnerproductie / Ingezonden mededeling – Tapijten Kelim.

Ben je van plan om binnenkort een Perzisch tapijt aan te kopen? Dan begrijpen we dat goed, want een Perzisch tapijt kent verschillende voordelen. In de eerste plaats zorg je er met een Perzisch tapijt voor dat je interieur een uniek uiterlijk krijgt. Het punt is namelijk dat veel mensen een tapijt in huis hebben, maar dit tapijt is vaak niet origineel. Met een Perzisch tapijt weet je in ieder geval zeker dat je uniek bent.

Een ander voordeel van een Perzisch tapijt is dat deze zijn waarde blijft behouden op de lange termijn. Wil je het tapijt in de nabije toekomst dus weer verkopen? Dan is dat geen enkel probleem. Uiteraard kun je kiezen uit veel verschillende soorten Perzische tapijten. Maar hoe weet je welk Perzisch tapijt het beste bij je past? En hoe weet je of de kwaliteit goed is? In dit artikel gaan we wat dieper in op dergelijke aspecten. Om die reden raden we je ook zeker aan om verder te lezen. De producten van tapijtenkelim zijn originele handgeknoopte Perzische tapijten

Imperfecties

Het klinkt misschien een beetje gek, want veel mensen denken juist dat Perzische tapijten geen imperfecties hebben. Het tegendeel is juist waar, want een Perzisch tapijt wordt met de hand gemaakt. De kans is dus groot dat een Perzisch tapijt allemaal imperfecties heeft. Daarom is het goed om daar op te letten, want dan kun je goed zien of je met een authentiek Perzisch tapijt te maken hebt, of wanneer dit juist niet het geval is. Maar aan wat voor imperfecties moet je dan denken? In de eerste plaats kun je dan denken aan niet-verticaal lopende lijnen. Dit zie je vaak bij Perzische tapijten. Daarnaast kun je nog aan vele andere soorten imperfecties denken. 

Het gebruikte materiaal

Een Perzisch tapijt kun je ook herkennen aan het gebruikte materiaal. In principe wordt een Perzisch tapijt alleen gemaakt van wol, zijde of katoen. Daar kun je het dus duidelijk aan herkennen. Veel mensen vragen zich echter af of hoe ze het materiaal kunnen herkennen. We begrijpen goed dat dit best lastig kan zijn, maar gelukkig heb je de mogelijkheid om je tapijt door een expert te laten keuren. Dan weet je zeker dat je met een echt Perzisch tapijt van doen hebt. 

Prijsverschil

Een Perzisch tapijt is doorgaans flink aan de prijs. Zeker wanneer je deze vergelijkt met verschillende andere tapijten. Ook daar kun je een Perzisch tapijt aan herkennen. Een Perzisch tapijt is in principe nooit goedkoop. Dit komt omdat vrijwel alle Perzische tapijten met de hand zijn gemaakt. Om die reden zijn ze ook wat duurder. 

Echtheidscertificaat

Een Perzisch tapijt is ook altijd voorzien van een echtheidscertificaat. Bij de aankoop van een Perzisch tapijt moet je daar altijd om vragen. Dan weet je in ieder geval zeker dat deze echt is. Ben je dan van plan om deze later te verkopen? Dan is dit prima mogelijk.

Weet je niet zeker of het Perzische tapijt echt is? Dan kun je deze altijd door ons laten keuren. 

* De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze commerciële bijdrage.