Tips voor een goedkope autoverzekering*

In de huidige tijd waarin we allemaal massaal op onze uitgaven moeten letten, is het belangrijk om extra kritisch te zijn op onze vaste lasten. Dit geldt niet alleen voor onze abonnementen, maar ook verzekeringen. Om ervoor te zorgen dat je niet teveel betaald, hebben we een aantal tips hoe jij ervoor kunt zorgen dat je niet alleen de juiste autoverzekering voor je auto hebt, maar dat je hier ook niet teveel voor betaald. Er zijn namelijk ontzettend veel mensen die na het afsluiten van een dergelijke verzekering er in de toekomst niet meer naar omkijken. Ontzettend zonde als je het ons vraagt! Speciaal daarom hebben we een aantal tips, die je kunnen helpen bij het besparen.

Partnerproductie / Ingezonden mededeling – Twenty Four Webvertising

De leeftijd van je auto

Heb jij enkele jaren geleden een nieuwe auto aangeschaft? Dan is de kans vrij groot dat je destijds een Allrisk verzekering hebt afgesloten. Je wilt natuurlijk niet het risico lopen dat je een ongeluk veroorzaakt en zelf voor de schade aan je eigen voertuig dient op te draaien. Om dit te voorkomen, is een All Risk verzekering bij nieuwe auto’s een absolute must. Toch zien we, dat veel mensen in de loop van de tijd niet meer omkijken naar hun autoverzekering en hun auto ook na meer dan 5 jaar nog altijd Allrisk hebben verzekerd. Je doet er daarom dus ook goed aan om je verzekering periodiek onder de loep te nemen, want een auto die ouders is dan 5 jaar, kan ook prima WA of WA+ worden verzekerd bij Alpina. Kijk dus kritisch naar de kosten voor je verzekering en de waarde van je auto.

Het eigen risico

Wil jij een goedkope autoverzekering afsluiten? Dan doe je er goed aan om te kijken naar het eigen risico. Bij het afsluiten van een verzekering heb je namelijk in bijna alle gevallen te maken met een bepaald eigen risico. Veel verzekeraars bieden je dan de mogelijkheid om het eigen risico te verlagen, door de premie te verhogen of juist te verhogen, door je premie duurder te maken. Zo kan het heel goed zijn dat je voor een paar euro premie minder per maand, geen 150 maar 250 euro eigen risico hebt. Afhankelijk van wat jij maandelijks te besteden hebt en ook wat de auto je waard is, kun je er dus prima voor kiezen om een wat hoger risico te nemen. Het kan namelijk heel goed zijn dat je bij eventuele schade geen beroep doet op je verzekering, maar de reparatie uit eigen zak betaald.

Tot slot

Op het moment dat jij op zoek gaat naar een verzekering voor je auto, dan is het logisch dat je eerste selectie plaatsvindt op basis van prijs. Toch hoeft een lagere maandelijkse premie niet altijd te betekenen dat je per saldo ook de goedkoopste autoverzekering hebt. Afhankelijk van zaken zoals het eigen risico en ook de dekking kan het namelijk heel goed zijn dat een iets duurdere verzekering in verhouding voordeliger is, dan wanneer je minder betaalt. Dit merk je vaak pas op het moment dat je een claim indient omdat je schade wilt claimen.

* De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze commerciële bijdrage.

Deel dit artikel: