Trainen met Bas voor de ‘Dam-tot-Dam 2023’

AV Zaanland begint weer met Start to Run, als begin voor de Dam tot Dam loop. Lycurgus ook trouwens.

… mailt Bas Sommeijer ons. En ze vervolgt: “nou leek het me leuk om Neeltje Waagmeester uit te nodigen om mee te doen met Start to Run. Of Merel, of Piet of iemand anders van de Orkaan. En als niemand mee wil starten kunnen jullie dan aandacht hieraan besteden?”

Dat lijkt ons* een prima idee, vooral als Neeltje of Merel het doet.

Of Bas zelf. Ze heeft al een mooi begin van het avontuur:

“Mijn hardloop carrière begon ooit samen met Eelco. Na 2 minuten te hebben hardgelopen met Eelco lag ik in de greppel, totaal uitgeput. En Eelco verbaasd, stop je nu al? Toen besloot ik dat ik echt niet kon hardlopen.

In 2007 kwam Start to Run voorbij. Nou, een mooi moment om te bewijzen dat, hoe hard ik ook probeerde, hardlopen niks voor mij was. Ik nam me voor op alle trainingen te komen en precies te doen wat de trainer zei. 

Op de eerste training zei de trainer dat 90% van de mensen na 6 weken 3 km kon hardlopen. Ik zag mezelf al bij de 10% langs de kant zitten. Toch begonnen. En eerlijk, het was vermoeiend, en stiekem toch heel erg leuk. 

Als Przewalskipaardjes huppelden we over de baan achter de trainer aan. En verdomd, na 6 weken kwam de hele groep over de finish. Ik kon 3 km hardlopen! 

Bijkomend voordeel is dat ik ontzettend veel mensen heb leren kennen. Van bekende Zaankanters tot mijn buurman. Ideaal als je nieuw bent in de Zaanstreek om nieuwe mensen te leren kennen.

Zin om gezond bezig te zijn? Schrijf je dan in en zie ik je dan op 11 maart op de baan bij AV Zaanland, J.A. Laanplein 5 in Zaandam.”

* Dit artikel is online gezet door Orkaan-redacteur Piet Bakker.

Foto: Bas Sommeijer
Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *