Twee sloepen gaan in vlammen op in Wormer

Zaterdagmiddag – 9 september – omstreeks 17.30 uur zijn aan het Wezenland in Wormer twee sloepen in vlammen opgegaan. Bij de brand was veel rookontwikkeling die vanuit Wormerveer te zien was.

Achter de woningen aan het Wezenland ligt een slootje waar verschillende bootjes liggen. In één van de tuinen wilden bewoners gaan barbecuen. Nadat de barbecue was aangestoken wilde de bewoner de brandstoftank van zijn bootje voor de zekerheid uit de tuin zetten. Op het moment dat de brandstoftank werd opgepakt was er waarschijnlijk al een vonkje overgeslagen, waardoor er brand in de tank ontstond.

De bewoner gooide de tank buiten zijn tuin. De bewoner en buren hebben geprobeerd om de brand te blussen met tuinslangen en brandblussers. De brand ging zo ontzettend snel dat dit helaas niet mocht baten. De brand sloeg over naar het bootje die in de sloot erachter lag. Door de brand smolten de touwen waarmee de boot vastlag en is de boot gaan draaien. Hierdoor is de brand vervolgens overgeslagen naar het naastgelegen bootje van een buurman. De brandweer heeft de brand geblust. Beide bootjes zijn verwoest door de brand en total loss. Er raakte niemand gewond bij de brand.

Bijdrage door Michel Schermer

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *