De Zaanbocht Run die gepland stond op 15 mei 2022 kon niet doorgaan door de werkzaamheden aan de Zaanbrug. De organisatie laat via haar website weten dat het geduld op de proef is gesteld, maar de tweede editie van de Zaanbocht Run dit najaar op 3 september plaatsvindt.

De start is ter hoogte van het kruispunt Marktstraat en Zaanweg in Wormerveer. Vanaf de start zijn er, net zoals bij de eerste editie in 2019, drie verschillende afstanden. Er is een kidsrun van een mijl ( 1,6 km) en een 5- en 10 km loop. De dag wordt gestart met de kidsrun om 11.00 uur. Daarna volgt om 11.30 uur de start van de 5 km en tenslotte om 12.20 uur de start van de 10 km. Zaanse bandjes, DJ en startsalsa zullen deze Run nog gezelliger maken.

De route gaat over het Noordeinde tot aan de brug en vervolgens linksaf het fietspad op om over de Clausbrug naar Wormer te gaan. Er wordt gelopen tot aan de Knollendammerstraat, daar wordt de straat in geslagen tot aan de Veerdijk. Vervolgens rechtsaf tot aan de brug en onder de brug door rechtsaf het fietspad op tot aan de rotonde. De rotonde wordt helemaal genomen en via het fietspad wordt dezelfde route teruggelopen. De finish is op het Noordeinde vlakbij het kruispunt Marktstraat/Zaanweg.

Bij deze editie worden de startbewijzen naar het postadres van de deelnemers gestuurd. Vandaar ook de kleine verhoging in het deelnamebedrag. De kosten voor deze Run zijn afhankelijk van hoeveel kilometer je rent. De kosten zijn € 1,25 per km.

Zaanbochtrun 2019 – foto Michel Schermer

Meer informatie: de website van de Zaanbocht Run