Uit mijn raam… Bam (nog net)

“Vanaf de 7e verdieping van gebouw ‘Wormerveer’ aan de Vurehout, stuurt Jann Kramer een foto met de voormalige kantoorvilla (1928) van BAM prominent in beeld. Het pand zal zijn eeuwfeest niet halen: sloop staat namelijk gepland voor Q2 van dit jaar. Op deze plek zal het appartementencomplex De Kroon worden gebouwd.

Verder op de foto de Parkstraatbuurt met op de achtergrond de Bullekerk en links op de foto basisschool Et Buut. De kleuren geel en blauw van de NS maken het geheel af.”

Na de eerste ‘Gouw’-, Zaan-, vorst-, Guisweg-, Westerwatering-, Westerkoog-, Houtveld-, Papenpad-, Odulphus-, Zaanbocht-, Statenhoek-, Oostzijderpark-, Rooswijk-, Droogschuur-, Gashouder-, Japanse Kers-, Ruijsdael-, Den Uylbrug-, Monet-, poezen-, Pharus-, Jozua-, Padlaan-, Beatrixflat-, Inntel-, gouden regen-, Noordwachter-, Leeghwaterweg-, regenboog-, Saendelft-, Schepenbuurt-, Laan der Vrijheid-, ganzenpullen-, tortelduiven-, Westzijderveld-, Oostzanderveld-, Verkade-, Zaanse Schans-, PTT-toren-, Gortpeller-, Stadhuis-, Knollendam-, Steven- en Zwaardemaker-foto’s kregen we er nog meer binnen. “Laat maar komen zeggen we dan altijd” (het liefst met een stukje raam erbij).

Heb je ook een ‘uit-mijn-raam’-foto gemaakt? Stuur die (met lokatie) naar info@deorkaan.nl.

Bekijk hier alle ‘uit-mijn-raam’-foto’s op De Orkaan.

Op Facebook bestaat sinds 2020 de groep (3 miljoen leden) View From My Window. Het concept is eenvoudig: gewoon een foto uit je raam nemen. We zien spectaculaire Amerikaanse vergezichten (Alaska, Palm Springs, NYC) maar ook Finse achtertuinen, Roemeense sneeuwlandschappen, de Seine in Parijs, Zuid-Afrikaanse bossen en Belgische regenbogen.

Tekst en foto: Jann Kramer

Deel dit artikel:

4 reacties

 • Warner Mulder

  Het blauw groene gebouw is Chr. daltonschool de Westerkim. Het achterste gedeelte van dit gebouw is Et Buut.

 • Jaap Meeuwsen

  Q 2 van dit jaar ???

 • Bert Versteeg

  Het pand is gebouwd voor houthandel Dekker dat in september 1956 werd geliquideerd , daarna werd dit het kantoor van NBM ,vanaf 1988 na de fusie met Amstelland Concernbeheer, werd de naam gewijzigd in NBM – Amstelland en in 2022 werd dit bedrijf ingelijfd door BAM.

 • Erik Koopman

  Schandalige vorm van cultuurbarbarij om een dergelijk hoogwaardig en oerdegelijk pand te vernielen! Hier had Zaanstad nooit mee akkoord moeten gaan! Het had prachtig verbouwd kunnen worden tot wooneenheden, dan hadden die megalomane woonkazernes er wel achter gekund. Projectontwikkelaars zijn helaas alleen geïnteresseerd in geld, elke vierkante centimeter moet in GELD worden omgezet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *