Uit mijn raam… Beatrixflat (zolang het nog kan)

Het uitzicht van Inez Ferdinandus vanaf de Westzijde, met Goemans, De Fabriek, de Bonifatiuskerk en de Beatrixflat (en die staat op de nominatie om gesloopt te worden).

Op Facebook bestaat sinds 2020 de groep (3 miljoen leden) View From My Window. Het concept is eenvoudig: gewoon een foto uit je raam nemen. We zien spectaculaire Amerikaanse vergezichten (Alaska, Palm Springs, NYC) maar ook Finse achtertuinen, Roemeense sneeuwlandschappen, de Seine in Parijs, Zuid-Afrikaanse bossen en Belgische regenbogen.

Na de eerste ‘Gouw’-, Zaan-, vorst-, Guisweg-, Westerwatering-, Westerkoog-, Houtveld-, Papenpad-, Odulphus-, Zaanbocht-, Statenhoek-, Oostzijderpark-, Rooswijk-, Monet-, poezen-, Pharus-, Jozua-, Padlaan-, Noordwachter-, Schepenbuurt-, Verkade-, Gortpeller-, Steven- en Zwaardemaker-foto’s kregen we er nog meer binnen. “Laat maar komen zeggen we dan altijd” (het liefst met een stukje raam erbij).

Heb je ook een ‘uit-mijn-raam’-foto gemaakt? Stuur die (met lokatie) naar info@deorkaan.nl.

Bekijk hier alle ‘uit-mijn-raam’-foto’s op De Orkaan.

Deel dit artikel:

5 reacties

 • wim de bruin

  Beatrixflat: In plaats van slopen liever op de gemeentelijke monumentenlijst zetten als eerste hoogbouwflat uit de jaren 60.

 • A. de Groot

  Aan de Benoordenhoutseweg in Den Haag staat een flat uit 1927 genaamd Nirwana. Een Rijksmonument! De Beatrixflat doet mij hier aan denken.Vooral niet slopen Zaanstad dat hebben jullie al genoeg in de Zaanstreek gedaan.

 • onzin om deze Grote stevige Flat te slopen. kwestie van Renoveren en kan ie weer 30 jaar mee. Beatrixflat is een icoon in hartje centrum. dus laten staan, en evt de rest wel slopen aan de kant waar Valkenberg zat , dan een Lage 4 Laags appartementen complex neerzetten

 • Rens Kleijn.

  In de eerste jaren van mijn werkzaam leven, vanuit het kantoor gebouw van Pieter Schoen deze flat etage na etage gebouwd zien worden. Of je hem nu mooi of lelijk vindt, blijft een kwestie van persoonlijke smaak.
  Het is in ieder geval een voorbeeld van huisvesten van meerdere gezinnen op een beperkte ruimte, door de hoogte te benutten. Nu zoveel jaar later de bewoners nog steeds met spandoeken aan hun balkons aangeven er graag te wonen, laat zien dat men er zich prettig voelt. Hierover is al veel geschreven maar de Soeters aanhangers van ons gemeente bestuur, zullen hun plannen kost wat kost willen doordrukken en dit gebouw vernietigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *