Uit mijn raam… buurttuintje (II)

Ans Pieper stuurde in april van dit jaar een raam-foto van de Indigostraat in Zaandam. Op het veld werden tuintjes aangelegd voor buurtbewoners. Het resultaat liet ze ook zien: “buurttuin op het veld bij de Indigostraat in het vroege ochtendlicht. Het heeft even geduurd, maar nu is hij klaar. Met een takkenheg, bessenstruiken en fruitbomen.”

De tuin in april, juni en september.

Op Facebook bestaat sinds 2020 de groep (3 miljoen leden) View From My Window. Het concept is eenvoudig: gewoon een foto uit je raam nemen. We zien spectaculaire Amerikaanse vergezichten (Alaska, Palm Springs, NYC) maar ook Finse achtertuinen, Roemeense sneeuwlandschappen, de Seine in Parijs, Zuid-Afrikaanse bossen en Belgische regenbogen.

Na de eerste ‘Gouw’-, Zaan-, vorst-, Guisweg-, Westerwatering-, Westerkoog-, Houtveld-, Papenpad-, Odulphus-, Zaanbocht-, Statenhoek-, Oostzijderpark-, Rooswijk-, Monet-, poezen-, Pharus-, Padlaan-, Verkade-, Gortpeller-, Wilhelminapark-, Steven- en Zwaardemaker-foto’s kregen we er nog meer binnen. “Laat maar komen zeggen we dan altijd” (het liefst met een stukje raam erbij).

Heb je ook een ‘uit-mijn-raam’-foto gemaakt? Stuur die (met lokatie) naar info@deorkaan.nl.

Bekijk hier alle ‘uit-mijn-raam’-foto’s op De Orkaan.

Buurttuin in september
De tuin in juni
De tuin in april 2023

Door Piet Bakker en Ans Pieper (foto’s).

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *