Uit mijn raam: Houthavenkade

Het uitzicht van Ed de Keijzer vanaf De Hermitage in Zaandam. Hij heeft twee versies voor dit beeld van bedrijventerrein Houthavenkade waar autoschade Van Ouderaren en Suzuki Jonker gesloopt zijn om plaats te maken voor nieuwbouw (ruim 700 woningen): “De geschiedenis verdwijnt terwijl de toekomst klaar staat” of “In het zicht van de toekomst verdwijnt haar geschiedenis.”

Het is natuurlijk allebei waar, de nieuwe vestigingen van Van Ouderaren en Suzuki zijn op de achtergrond (aan de overkant van de Provincialeweg) te zien. De gebouwen van Equans (vroeger Engie) staan nog overeind maar ook dat bedrijf verhuist. Op de voorgrond de Russische Buurt.

Na de eerste ‘Gouw’-, Zaan-, vorst-, Guisweg-, Westerwatering-, Westerkoog-, Houtveld-, Papenpad-, Odulphus-, Zaanbocht-, Statenhoek-, Oostzijderpark-, Rooswijk-, Droogschuur-, Jisper plee-, Gashouder-, Japanse Kers-, Ruijsdael-, Den Uylbrug-, Monet-, poezen-, Pharus-, Jozua-, Padlaan-, Beatrixflat-, Treilerstraat-, Inntel-, gouden regen-, Noordwachter-, Leeghwaterweg-, regenboog-, Saendelft-, Zwet-, Schepenbuurt-, Laan der Vrijheid-, ganzenpullen-, tortelduiven-, Westzijderveld-, Oostzanderveld-, Verkade-, Zaanse Schans-, PTT-toren-, Gortpeller-, Stadhuis-, Knollendam-, Steven- en Zwaardemaker-foto’s kregen we er nog meer binnen. “Laat maar komen zeggen we dan altijd” (het liefst met een stukje raam erbij).

Heb je ook een ‘uit-mijn-raam’-foto gemaakt? Stuur die (met lokatie) naar info@deorkaan.nl.

Bekijk hier alle ‘uit-mijn-raam’-foto’s op De Orkaan.

Op Facebook bestaat sinds 2020 de groep (3 miljoen leden) View From My Window. Het concept is eenvoudig: gewoon een foto uit je raam nemen. We zien spectaculaire Amerikaanse vergezichten (Alaska, Palm Springs, NYC) maar ook Finse achtertuinen, Roemeense sneeuwlandschappen, de Seine in Parijs, Zuid-Afrikaanse bossen en Belgische regenbogen.

Foto: Ed de Keijzer, tekst: Ed de Keijzer / Piet Bakker (De Orkaan).

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *