Uit mijn raam: Vincent van Goghweg

Vanuit het raam van Gerard Hengsdijk: “mijn appartement op de hoek van de Houtveldweg en de Langeweide in Westerwatering heb ik 15 jaar lang mogen uitkijken op een prachtige iep. Door de storm van woensdag 5 juli 2023 zijn een paar bomen verderop gesneuveld. Echter, de iep voor mijn woning bleef gedurende het noodweer fier overeind staan, doch de dag daarna heeft een zaag de boom alsnog geveld, kennelijk uit voorzorg. ‘Ieder nadeel heb zijn voordeel’ is een wijsheid die is toegeschreven aan voetballer Johan Cruijff. Dit is ook voor mij van toepassing, want ik heb er een weids uitzicht voor terug gekregen: de spoorlijnen in de richting van Alkmaar en Purmerend en de omgeving van de Vincent van Goghweg.”

Na de eerste ‘Gouw’-, Zaan-, vorst-, Guisweg-, Westerwatering-, Westerkoog-, Houtveld-, Papenpad-, Odulphus-, Zaanbocht-, Statenhoek-, Oostzijderpark-, Rooswijk-, Droogschuur-, Jisper plee-, Gashouder-, Japanse Kers-, Ruijsdael-, Den Uylbrug-, Monet-, poezen-, Pharus-, Jozua-, Padlaan-, Beatrixflat-, Treilerstraat-, Inntel-, gouden regen-, Noordwachter-, Leeghwaterweg-, regenboog-, Saendelft-, Zwet-, Schepenbuurt-, Laan der Vrijheid-, ganzenpullen-, tortelduiven-, Westzijderveld-, Oostzanderveld-, Verkade-, Zaanse Schans-, PTT-toren-, Gortpeller-, Stadhuis-, Knollendam-, Steven- en Zwaardemaker-foto’s kregen we er nog meer binnen. “Laat maar komen zeggen we dan altijd” (het liefst met een stukje raam erbij).

Heb je ook een ‘uit-mijn-raam’-foto gemaakt? Stuur die (met lokatie) naar info@deorkaan.nl.

Bekijk hier alle ‘uit-mijn-raam’-foto’s op De Orkaan.

Op Facebook bestaat sinds 2020 de groep (3 miljoen leden) View From My Window. Het concept is eenvoudig: gewoon een foto uit je raam nemen. We zien spectaculaire Amerikaanse vergezichten (Alaska, Palm Springs, NYC) maar ook Finse achtertuinen, Roemeense sneeuwlandschappen, de Seine in Parijs, Zuid-Afrikaanse bossen en Belgische regenbogen.

Foto: Gerard Hengsdijk, tekst: Gerard Hengsdijk / Piet Bakker (De Orkaan).

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *