Vanaf maandag 2 november, wordt in een aantal straten in Westerspoor en Westerwatering in Zaandam betaald parkeren ingevoerd.

Het betaald parkeren geldt van maandag tot en met zaterdag van 9.00 tot 19.00 uur. Parkeren is gratis op zon- en feestdagen.

Het gebied is de Westzanerdijk tussen Aldi en de brandweer, Rondschaaf en Aris van Broekweg; Kapzaag, Schrobzaag, Fineerzaag, Handzaag; Aubade, Prelude, Symfonie tussen Aubade en Prelude, Cello, Fagot, Hobo, Klarinet.

Aan bewoners is gevraagd of zij het eens waren met het invoeren van betaald parkeren in hun buurt. Alleen daar waar de meeste bewoners en bedrijven lieten weten dat zij voor invoering zijn, komt nu betaald parkeren.

Het betaald parkeren is ingevoerd na klachten uit de Muziekbuurt, het Zwaneneiland en de Westzanerdijk. Forenzen, werknemers en winkelpubliek, Schipholparkeerders en bewoners van de binnenstad die geen parkeervergunning of garageabonnement willen kopen zouden in de wijk parkeren.

Het tarief bij de parkeerautomaten op straat en in de parkeerapps is dit jaar € 1,76 per uur. De maximale parkeerduur voor bezoekers is twee uur. Bezoekers kunnen langer parkeren als bewoners ze aanmelden via de gemeentelijke parkeerapp. Parkeren kost dan € 0,26 per uur.