Betaald parkeren in deel Westerwatering

Vanaf maandag 2 november, wordt in een aantal straten in Westerspoor en Westerwatering in Zaandam betaald parkeren ingevoerd.

Het betaald parkeren geldt van maandag tot en met zaterdag van 9.00 tot 19.00 uur. Parkeren is gratis op zon- en feestdagen.

Het gebied is de Westzanerdijk tussen Aldi en de brandweer, Rondschaaf en Aris van Broekweg; Kapzaag, Schrobzaag, Fineerzaag, Handzaag; Aubade, Prelude, Symfonie tussen Aubade en Prelude, Cello, Fagot, Hobo, Klarinet.

Aan bewoners is gevraagd of zij het eens waren met het invoeren van betaald parkeren in hun buurt. Alleen daar waar de meeste bewoners en bedrijven lieten weten dat zij voor invoering zijn, komt nu betaald parkeren.

Het betaald parkeren is ingevoerd na klachten uit de Muziekbuurt, het Zwaneneiland en de Westzanerdijk. Forenzen, werknemers en winkelpubliek, Schipholparkeerders en bewoners van de binnenstad die geen parkeervergunning of garageabonnement willen kopen zouden in de wijk parkeren.

Het tarief bij de parkeerautomaten op straat en in de parkeerapps is dit jaar € 1,76 per uur. De maximale parkeerduur voor bezoekers is twee uur. Bezoekers kunnen langer parkeren als bewoners ze aanmelden via de gemeentelijke parkeerapp. Parkeren kost dan € 0,26 per uur.

Deel dit artikel:

6 reacties

 • Betty Schoon

  Belachelijk welke gedeelte ze hebben gedaan, probleem op de Opera, Musical en de Kapelhof blijft dan. Ook daar is een gigantisch parkeerprobleem overdag,omdat iedereen die in de stad en ook in het Gemeentehuis werkt en alle voorrenzen daar parkeren. Leuk voor de mensen die wonen waar nu het betaald parkeren is maar een domper/afgang wederom door onze geweldige stadsbestuur. Lekker goed gekeken. Maar ja ze moeten toch ergens parkeren de hardwerkende ambtenaren. Kom vooral niet op de fiets of met openbaar vervoer.

  • Mathijs de Vries

   Ik neem aan dat ook daar, net als bij ons, een uitgebreide enquete is geweest. Dan kan ik mij ook voorstellen dat de meeste bewoners er (nog) niet aan wilden. Dit valt de gemeente niet aan te wrijven, tenzij u weet dat de uitkomst van de enquete anders was. Maar in mijn ogen hebben zij zeker hun best gedaan.
   Misschien dat het parkeerprobleem zich straks verplaatst en de meningen veranderen. Dan zou het zomaar kunnen dat er alsnog gekozen wordt voor betaald parkeren.

  • Goedemorgen Orkaan,

   Sinds 01 november is betaald parkeren ingevoerd in de omgeving van de Rondschaaf te Zaandam.
   Maar nu de ambtenaren van de Gemeente Zaandam thuis werken is er helemaal geen parkeerprobleem maar zitten wij als bewoners wel opgezadeld met onnodig betaald parkeren, terwijl 80% van de parkeerplekken leeg zijn…..echt onzinnig
   En dit ook nog eens onder bomen waar je auto wordt ondergescheten en de Gemeente niets aan wil doen.
   Zeer frustrerend dat de Gemeente Zaanstad zelf twee problemen veroorzaakt en geen oplossing biedt.
   Zo jammer dat komt ook de cohesie in de buurt niet ten goede.

 • Jetty van Kessel

  Goede morgen Orkaan,
  Voordat het gemeentehuis afgebouwd was, kregen wij als bewoners een enquête of er genoeg parkeerplaatsen in Westerwatering waren.
  Ik heb daarop geantwoord: nu nog wel, maar als alle gemeenteambtenaren hier parkeren niet meer.
  Ik snap dat bij het bouwen eraan gedacht is dat de ambtenaren met de trein zouden komen. Dat is waarschijnlijk niet verplicht. Nu zijn er 3 woontorens in aanbouw waar niet genoeg parkeerplaatsen bij zijn, het probleem verplaatst zich door Westerwatering,
  Kan er niet in de tochten een heel groot parkeerterrein komen met een gratis busverbinding naar het centrum, dan kan iedereen parkeren?

 • Joop Vogelaar

  Voor de Muziekbuurt een typisch voorbeeld van een halve oplossing. In slechts 2 straten van de hele wijk was een meerderheid van de ingeleverde enquêtes voor invoering van betaald parkeren. Dit was wel een minderheid van het totaal aantal uitgezette enquêtes. Namens de Belangenvereniging Westerwatering hebben we getracht te komen tot een betere oplossing. Wat nu gebeurd is dat de parkeeroverlast zicht verplaatst naar de aanliggende straten. Gisteren (5 november) zelf gezien dat er op de Aubade nu overdag veel lege plekken zijn, terwijl de Opera vol staat tot aan de stoplichten bij de Musical. Kortom de rest van de buurt zal nu wel in opstand komen. Weer een typisch voorbeeld van mini en mis management voor een buurt, waarbij goede plannen die vanuit de burgers komen niet serieus worden genomen. Jammer want op deze manier wordt er niet gewerkt aan een duurzame oplossing. Met de bouw van nog meer woningen (met te kort parkeerplaatsen) rondom het station zal de parkeerellende alleen maar groter worden.

 • Gert van der Vegt

  Hoe de geldmachine het wint van de buurtbewoners.

  In een straat in de muziekbuurt is nu betaald parkeren. Op de straten er naast niet.
  Wie neemt nu wie in de maling. Natuurlijk krijgt de gemeente nu klachten. Natuurlijk dan overal betaald parkeren.
  Nota bene overdag.
  Terwijl er na 20.00 uur juist wel een parkeerprobleem is.
  Als er nu in de avonduren buurtpakeren komt, dan heb je een reden. Nu telt alleen geld.

  Gert

Reageren? Ja, graag! Houd je aan onze regels

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *