Connexxion geeft morgen het stuur over aan EBS. Vanaf dan zijn de dagkaarten en ritkaarten van Connexxion niet meer geldig. 

Wat er verder verandert? Nou het wordt er in ieder geval kleurrijker op. Wij namen een kijkje op de zandvlakte die straks de remise en het oplaadstation voor de Israëlische busmaatschappij zal gaan vormen. De bussen die er staan zijn geel, rood en groen. Van de 200 elektrische bussen die beloofd en besteld werden, zijn er nu zo’n 10 geleverd. Verder hoeven de chauffeurs geen Nederlands meer te kunnen spreken (maar wel Engels) en worden er tijdelijk vijftig Berlijnse bussen door VDL(fabrikant bussen) ter beschikking gesteld.

Over de dienstregeling hebben we het al uitgebreid gehad in andere artikelen, maar er zijn meer wijzigingen. 

De losse nachtkaarten worden afgeschaft, maar de dagkaart wordt omgezet naar een kaart geldig voor zowel dag als nacht. Ook zal het kaartje bruikbaar zijn op de buurtbus. Deze dagkaart heeft een prijsstijging van één euro, van 11,50 naar 12,50 euro.

Verder kunnen kinderen tot 11 jaar gratis reizen, in plaats van voor 1 euro. Het kopen van een kaartje in de bus bij de chauffeur is niet langer mogelijk. In de bussen kun je net als bij Connexxion in,- en uitchecken met een bankpas.

Door: Silva Honig en Merel Kan