Vechtpartij en brandstichting in Russische Buurt

In de Russische Buurt in Zaandam heeft de politie ’s morgens tegen 7.00 uur een eind gemaakt aan een vechtpartij op straat.

Voorafgaand aan de knokpartij waren de ramen ingegooid bij een woning aan de Czaar Peterstraat. Ook is geprobeerd brand te stichten.

De politie was met drie auto’s per plekken, daarna arriveerde ook de brandweer.

De politie heeft sporenonderzoek en buurtonderzoek gedaan.

Deel dit artikel:

10 reacties

 • Yvonne ten hoope

  Jammer van ooit zo’n prachtige rustige straat en gezellig buurtje. Niks meer van terug te vinden. Schaamteloos 🙄😦

 • Anja ten Hoope

  Inderdaad, Yvonne. Een straat met allure. Althans, dat was het.

  • Kitty Awondatu

   Superleuke straat waar veel mensen elkaar kennen en bijvoorbeeld met elkaar hanging baskets hebben gekocht. Helaas is er nu iets heel vervelends gebeurd maar dat wil niet zeggen dat het nu geen leuke straat meer is. Veel straatgenoten hebben zich verzet dat er wordt geraced door scooters. Daar wordt volgende maand hopelijk wat aan gedaan. Bijna iedereen die hier woont heeft het vreselijk naar de zin. Ja helaas nu een wat minder incident maar bewoners grepen in voordat het helemaal uit de hand liep.

 • Dit was van vroeger niét want ik heb zelf in deze straat gewoond.Dit is tegenwoordig schering en inslag de mensen moeten zich eigen schamen want er tegenwoordig al genoeg oorlog.

  • Rob Poldner

   Een vervelend incident, waar de gemiddelde buurtbewoner niets van gemerkt heeft. De buurt verloedert?
   En dat zie je als je er door heen fietst? Als je er woont zie je dat toch echt anders. Een prettige buurt om te wonen door de verschillen in huizen, mensen en welzijn. Een buurt waar de mensen elkaar groeten
   , helpen zonder opdringerig te zijn. De buurt is opgeknapt, de meeste huizen zien er onderhouden uit, de kamerverhuur van meer dan vier mensen is een halt toegeroepen…
   Mensen die dit verloederd noemen hoeven er niet te wonen. Wij wonen er al 40 jaar met veel plezier.
   En van elk incident schrik je ja, maar gelukkig is dat geen dagelijks gebeuren…

 • Neeltje de Boer_Fronik

  Poelenburg Peldersveld hebben een naam in de zaanstreek,maar als ik door de Russische buurt fietst springen de tranen in mijn ogen.
  Vroeger was het zo’n mooie gezellige buurt en nu? Als ik zaterdags s’morgens door de Tsaar Peterstraat naar de markt ga met de fiets staan er op hoeken mannen te dealen en is er ern onprettige sfeer.
  Zo zonde.

  • Raymond kiers

   Jammer dat dit gebeurt Ik heb ook mijn leven lang in deze buurt rond gelopen er is al genoeg ellende Gr René Hartog van raymond kiers zoon van wil en Martin kiers

 • Misha Groot

  De Russische Buurt is volledig opnieuw bestraat, de openbare ruimten opnieuw ingericht en nieuw groen ingepland. Ieder natuurlijk ieder zijn of haar mening, maar ik ben het er absoluut niet mee eens dat de Russische Buurt is verloederd. Het tegendeel is waar. De coffeeshop is weg de problemen met drugsdealers zijn voor een groot deel aangepakt. Het centrumgebied is enorm verbeterd en ik denk dat met mij vele buurtbewoners wel alle veranderingen zien en zich verheugen op alle verdere verbeteringen in de Russische Buurt.

 • Sandra vd berge

  Ja hoor vroeger was alles beter… ik woonde vroeger hier en ik woon nu nog hier. En natuurlijk is er wel t een veranderd maar dat is overal. Ik vind het hier nog steeds fijn. Vervelend dat er gister iets gebeurt is. Maar dat was een moment. Dat is niet 100% hoe het in ons buurtje is

 • hallo bewoners,

  ik vind het helaas zo jammer dat deze straat vol is met zo gezegde ‘hooligans’. in mijn jongere tijden was de buurt zo prachtig en united.

  laten we samen deze buurt herstellen.

  SAMEN STAAN WE STERK 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *