Veiligheidsdag bij politiebureau Zaandijk groot succes

Zondagmiddag vond op het parkeerterrein bij politiebureau Zaandijk een Veiligheidsdag plaats. De Orkaan ging met Yevin (3 jaar) mee naar deze indrukwekkende en druk bezochte dag.

Al ruim voordat de middag om 12.00 uur ging beginnen stonden er rijen dik voor het afzetlint te wachten. Enthousiaste kinderen en hun ouders stonden er al voor 11.00 uur. Op het parkeerterrein waren politie, brandweer, ambulance, de veiligheidsregio en bergingsbedrijf Hoogwout aanwezig.

Wij begonnen samen met Yevin bij het bergingsbedrijf. Aan de lieren werd een auto omgegooid en werd gedemonstreerd hoe de auto, na een ongeluk, weer op zijn wielen wordt gezet. Yevin mocht met de afstandsbediening van de bergingsauto de auto op z’n dak gooien en weer overeind zetten. Dat maakte een diepe indruk en hij was meteen niet meer weg te slaan bij de ‘stukkende auto’.

Na een ijsje om even af te koelen liepen we samen over het terrein. Hier was voor alle kinderen van alles te zien, te doen en te beleven. Zo konden ze in de diverse voertuigen kijken en mochten ze op de boten van de politie en de brandweer. Natuurlijk kon het zitten op een politiemotor niet ontbreken.

De kinderen mochten met de brandweer ervaren hoe het is om met een brandweerslang water te spuiten. In een VR experience kon worden ervaren hoe het is om een brandend huis te moeten verlaten. De kinderen konden bij de politieagenten ontdekken hoe het is om handboeien om te hebben.

Een medewerker van het bergingsbedrijf had tegen en collega gezegd dat hij ook wel benieuwd was naar hoe het is om gearresteerd te worden. De collega’s van de berger hebben dit aangegeven bij een paar agenten. Zij overmeesterden onverwachts de medewerker van Hoogwout en werkten hem hardhandig naar de grond. Hier werd hij in de boeien geslagen. Een droom die uitgekomen is!

Het was een zeer geslaagde dag, met heel veel enthousiaste kinderen en niet te vergeten de hulpverleners die alle tijd namen om alles uit te leggen en te laten zien.

Bijdrage door Michel Schermer

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *