Na een korte verbouwing was het dan zo ver: de opening van de nieuwe grotere Vomar in Wormer. Twee weken lang is er geklust om de lege winkelruimte naast de supermarkt (waar voorheen de Big Bazaar zat) toe te voegen en om de Vomar volledig opnieuw in te delen.

En dit is dan ook gelukt. De winkel is veel ruimtelijker en dieper geworden en dat komt omdat het magazijn niet meer aan de achterkant van het gebouw zit, maar aan de zijkant. Daarnaast is het plafond opengebroken en dus hoger, hangt er wittere ledverlichting en is er een donkerdere tegelvloer ingezet.

Er zijn 10 (!) kassa’s en die zijn allemaal bemand, er zijn dus geen zelfscankassa’s geplaatst. Maar daarnaast is er vooral veel meer ruimte gekomen voor meer producten: groente en fruit, brood en veel vlees. De vegetarische gemeenschap in Wormer moet genoegen nemen met een (miniem) aantal extra plantaardige producten.

De Wormernezen waren in ieder geval erg benieuwd naar hun eigen nieuwe Vomar.

‘Ik zou vandaag eigenlijk niet hoeven werken, maar ik ben rond half 4 gebeld om toch bij te springen, omdat het zo druk was’, vertelt een medewerker van de Vomar. ‘Het is mooi geworden dus ik ben blij dat ik nog een paar uurtjes mee kon pakken.’

Door Remi Kerkhoven