Zaterdagavond – 23 maart – omstreeks 21.15 uur vonden er twee aanrijdingen plaats op de A8 in Oostzaan. De tweede aanrijding was een gevolg van de eerste aanrijding.

Bij het ongeval dat als eerste plaatsvond werd een blauwe BMW van achteren aangereden door een zwarte auto. Een auto die daar achter reed kon nog op tijd remmen, maar de auto die daar weer achter reed kon dat niet meer. De bestuurster van deze zilvergrijze BMW probeerde het ongeval nog te ontwijken, maar kwam daarbij helaas in botsing met een Toyota.

De bestuurder van de zwarte auto is er na de aanrijding direct vandoor gegaan. De andere bestuurders zijn allen met de schrik vrijgekomen. In ieder geval één van de bestuurders is in een ambulance nagekeken, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

Ter hoogte van het ongeval lag op de snelweg een kentekenplaat. Deze is vermoedelijk van de auto die er vandoor is gegaan. Volgens het kenteken zou dat om een zwarte Volkswagen Polo gaan. De politie heeft de kentekenplaat meegenomen en zal verder onderzoek doen. Als het kenteken bij een beschadigde auto blijkt te horen, maakt dit het onderzoek voor de politie een stuk makkelijker.

Bergingsbedrijf Hoogwout heeft de drie auto’s opgehaald. De twee BMW’s zijn vermoedelijk total loss, van de Toyota was niet duidelijk zichtbaar hoeveel schade deze heeft. Deze stond aan de andere kant van de snelweg op de vluchtstrook.

Tijdens de afhandeling van het ongeval waren de twee rijstroken richting Zaanstad afgesloten. Het verkeer werd over de rijstroken richting Purmerend geleid, maar kon na het ongeval hun weg richting Zaanstad weer vervolgen. Door het ongeval was het zeer druk op de A8 vanaf Amsterdam richting Zaanstad.

Onder een slideshow met negen foto’s (klik op pijltjes of swipe)

Bijdrage Michel Schermer