Nog maar vijf Zaanse teams komen dit weekend in actie voor de nacompetitie. Zij spelen allen voor een plek in de nacompetitie-finales volgende week. Saenden is de enige ploeg die via de nacompetitie handhaving probeert af te dwingen, terwijl SVA, KFC, Sporting Krommenie en Rood Wit Zaanstad op jacht zijn naar promotie.

1e/2e klasse zaterdag/zondag

Zaterdag komt SVA al in actie, als ze op bezoek gaan bij zaterdag 2e klasser ASV Arsenal. De ploeg uit Amsterdam eindigde op een tweede plaats in de competitie en schakelde in de vorige ronde 1e klasser Roda’46 uit. Arsenal wist met 1-0 te winnen terwijl SVA een verlenging nodig had om De Merino’s met 2-1 te verslaan.

KFC speelt op zondag weer een thuiswedstrijd en ontvangt daarin De Meern. De 1e klasser eindigde in de competitie op een negende plaats en wist de halve finale te bereiken door een 3-0 zege op Westfriezen. In de reguliere competitie speelde KFC thuis met 1-1 gelijk tegen Westfriezen en won het de uitwedstrijd met 0-2.

Aangezien SVA en KFC elkaar niet kunnen treffen in één van de finales is het nog steeds mogelijk dat de Zaanstreek, na de degradatie van Fortuna Wormerveer, met twee ploegen wordt vertegenwoordigd in de 1e klasse.

2e/3e klasse zondag

Op overtuigende wijze wist Saenden vorige week met een 5-1 zege op FC Den Helder de halve finales te halen waarin het op bezoek gaat bij de Spartanen. De ploeg uit Wognum werd in de competitie tweede in de 3e klasse. Trainer Ebel Hoekstra blikt deze week vooruit op de wedstrijd in de Warming Up op de Orkaan podcast.

Mogelijke tegenstander in de finale Sporting Krommenie schakelde vorige week Assendelft uit, dat daardoor degradeerde naar de 3e klasse. De ploeg van vertrekkend trainer Jordi van Beek gaat op bezoek bij het sterke Limmen. De ploegen kennen elkaar goed, aangezien ze beiden in dezelfde 3e klasse uitkwamen. Eerder dit seizoen wist Sporting Krommenie thuis met 4-0 te winnen en bij Limmen werd het een 1-1 gelijkspel.

3e/4e klasse zondag

Rood Wit Zaanstad speelt haar eerste wedstrijd in de nacompetitie. De ploeg van Levinho Wijdenbosch, die zich deze week voor volgend seizoen al flink versterkte met de komst van meerdere nieuwe spelers, was door de tweede plaats in de competitie vrijgesteld voor de eerste ronde. Op eigen veld zal Rood Wit het opnemen tegen RKEDO. De ploeg eindigde op de elfde plek in de 3e klasse en schakelde eerder De Rijp uit na een 3-2 zege. In de reguliere competitie speelde Rood Wit twee keer gelijk tegen De Rijp.