Villa Middelhoven tegen de vlakte

De sloop- en nieuwbouwplannen werden al in oktober 2017 bekend gemaakt. Maar nu gaat ‘Villa Middelhoven’, Oostzijde 46, echt tegen de vlakte na een lange periode van leegstand.

Op de plek van de verwaarloosde villa op de hoek van de Klamperstraat en de Oostzijde komt ‘De Klamperhoek’, een wooncomplex met ruim dertig twee- en driekamerappartementen.

Volgens de YouTube-video (zie onder) komt het nieuwe wooncomplex in “Hip en Happening Zaanstad, aan de rand van het bruisende stadshart”. Het worden 32 ‘loftwoningen en stadsappartementen’. De naam verwijst naar de houthandel van Middelhoven die aan de Oostzijde was gevestigd.

Hans Hoeve maakte de foto’s boven en onder voor De Orkaan: de sloop in volle gang.

Hieronder een impressie van het nieuwe complex.

In 2005 zag het pand er zo uit (foto Gemeentearchief Zaanstad).

De video:

Deel dit artikel:

8 reacties

 • Jan v/d Broek

  Jammer.

 • Ron

  Hoezo jammer?
  Een verwaarloosde villa maakt plaats voor 32 woningzoekende. Wat is daar jammer aan?
  Snap ik even niet.

  • Jan v/d Broek

   Ik bedoel dat het een mooi huis was toen de oude Van Middelhoven er nog woonde. Jammer dat het daarna vervallen is en nu gesloopt wordt.

 • Niceau

  Weet iemand eigenlijk hoelang dit pand al leeg staat/gekraakt werd? Veel te lang in ieder geval, wat een verademing voor de buurt dit. Gaat een plaatje worden daar

 • ikkeook

  wat gaat er nu met dat PEN-huisje gebeuren? of bouwen ze daar netjes omheen?

 • WJ

  De naam De Klamperhoek heeft helemaal NIETS met de naam of de voormalige houthandel van Middelhoven te maken. De naam is bedacht door de vorige eigenaar van de grond (wij zelf) samen met vrienden van ons, die met de uiteindelijke benaming op de proppen kwamen. Mijn dank daar nog voor! De naam is zorgvuldig gekozen en met een verwijzing naar vroeger en in combinatie met het naastgelegen, door mijn vader ontworpen pakhuis, genaamd De Klamp, niet te verwarren met het oude koffiehuis van Albert Heijn, zoals laats was aangegeven in de plaatselijke wijkkrant. Pakhuis De Klamp bestaat uit 2 begane grond appartementen en een meer dan dubbel zo groot boven appartement.
  Wat betreft het penhuisje, althans dat deel wat er nu nog staat, is de kans zeer groot, dat daar straks nog een groot deel, of zeer waarschijnlijk alles in zijn geheel nog zal blijven staan, niet onmogelijk is zelfs, tot in lengte van dagen, dit veroorzaakt en door toedoen door oneerlijkheden (omkoping van derden) van de (voormalige) koper van onze grond. Zolang er tussen ons en de inmiddels nieuwe ontwikkelaar geen overeenstemming is of komt over de sloop van het nu nog achtergebleven deel van het penhuis, zal het zo blijven staan, zoals het er nu op dit moment bij staat. Het gedeelte van wat nu is blijven staan, staat in ieder geval voor een groot deel op grond van ons niet mee verkochte perceel en zal ook in ons eigendom blijven, zolang wij nog eigenaar zijn van het appartement op 1 hoog. Ik reageer hier nu openlijk op, om het feit, dat er al binnen één week, zeker een tiental vragen over zijn binnen gekomen bij ons, waarom dat deel van het penhuisje er nog steeds staat. Wat mij opvalt is dat er steeds maar weer van alles en nog wat geschreven wordt, zonder dat daar een gedegen onderzoek naar gedaan is, van hoe de zaak nou werkelijk in de steel zit. Op deze manier gaan bepaalde zaken een eigen (onjuist) leven leiden waar niemand wat aan heeft. Groet wjr

 • Han

  Eindlijk een nieuw complex op deze plek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *