In de 4e klasse stond zaterdag de derby Blauw Wit Wormerveer – OFC op het programma. In een spannend duel wist de thuisploeg in de 2e helft het verschil te maken. Na een 1-1 ruststand werd het uiteindelijk 2-1. Door de zege heeft Blauw Wit W in de strijd om directe degradatie te ontlopen vier punten voorsprong op concurrenten Wherevogels en Kadoelen. Blauw Wit W speelt in de resterende wedstrijden nog tegen beide ploegen

Nummer tien ZCFC wist niet te profiteren van de nederlaag van nummer negen OFC. Op eigen veld werd met 0-2 verloren van Meteoor dat nog volop strijd om de 3e periodetitel. Het verschil tussen ZCFC en de veilige plek van OFC blijft vier punten. Eén van de twee zal zich via de nacompetitie alsnog veilig moeten spelen.

ZVC’22 hoopt ook nog de nacompetitie te bereiken, maar dan voor promotie naar de 3e klasse. Tegen Kadoelen werd er met 4-1 gewonnen, maar het zag ook haar concurrenten winnen waardoor de ploeg afhankelijk blijft van de resultaten van de andere clubs.  

In de 5e klasse had Sporting Krommenie (zat) ook nog een kans om de promotiewedstrijden te bereiken. Maar door de 0-3 nederlaag tegen kampioen Westzaan zijn de kansen bijna tot nihil geslonken. Jisp en RCZ (zat) hadden al niets meer om voor te spelen en liepen allebei tegen een ruime nederlaag op.

Klik hier voor alle (periode) standen van de Zaanse teams


Uitslagen zaterdag
ZVC’22 – Kadoelen 4-1
Blauw Wit W – OFC 2-1
ZCFC – Meteoor 0-2
DTS – Jisp 4-1
RCZ (zat) – Purmerland 1-4
Sp.Krommenie (zat) – Westzaan 0-3

Door: Sportredactie de Orkaan. Foto Blauw Wit Wormerveer – OFC: Jessica van Dijk.