Er staat een mooi vol voetbalweekend voor de deur met derby’s en een degradatiestrijd voor Fortuna Wormerveer (zondag). In de 4e klasse zaterdag zijn de belangen groot. Bij Blauw Wit W – OFC kunnen beide teams de punten goed gebruiken in strijd tegen (in)directe degradatie. ZCFC moet winnen van Meteoor om nog zicht te blijven houden op de veilige middenmoot terwijl ZVC’22 tegen laagvlieger Kadoelen de hoop op de promotiewedstrijden in stand wil houden.

In de 5e klasse staat Sporting Krommenie (zat) er goed voor in de derde periode. Om mee te blijven strijden voor de promotiewedstrijden zal het moeten winnen van kampioen Westzaan dat er alles aan gelegen is om haar sportieve plicht te vervullen.

Voor Fortuna W staat er zondag in de 1e klasse een heel belangrijke wedstrijd te wachten. De ploeg moet winnen van directe concurrent IVV om kans te blijven houden directe degradatie te ontlopen. De achterstand op de ploeg uit Landsmeer is momenteel vier punten. Fortuna speelt in totaal nog twee wedstrijden en IVV zelfs nog drie. Luister deze week ook naar de Orkaan podcast de Warming up met Fortuna Wormerveer trainer Alex Geernaert.

Zondag staan in de 2e klasse KFC en Assendelft tegenover elkaar. De Koogers hebben hele goede papieren om de promotiewedstrijden te bereiken, terwijl Assendelft de punten hard kunnen gebruiken om in de veilige middenmoot te blijven. Nummer elf Saenden staat momenteel in de gevarenzone en moet zelfs nog vrezen voor directe degradatie. De ploeg van Ebel Hoekstra speelt tegen nummer acht Meervogels’31 dat maar twee punten meer heeft.

De strijd om de promotiewedstrijden in de zondagse 3e klasse is enorm spannend met Sporting Krommenie en WSV’30 als kanshebbers. Nummer drie Sporting Krommenie ontvangt nummer vijf Hercules Zaandam, terwijl nummer vier WSV’30 op bezoek gaat bij nummer zes Meteoor. De grote concurrent en nummer twee Limmen gaat op bezoek bij RCZ dat strijdt tegen directe degradatie

Ook Zaandijk is nog steeds niet veilig. Na vier nederlagen op een rij moet het alle zeilen bijzetten om de nacompetitie voor degradatie te ontlopen. De resterende drie duels zijn allemaal tegen directe concurrenten, te beginnen met Kwiek’78 dat één punt meer heeft.

Klik hier voor alle (periode)standen van de Zaanse teams

zaterdag 11 mei
14.00 uur ZVC’22 – Kadoelen
14.30 uur Blauw Wit W – OFC
14.30 uur ZCFC – Meteoor
14.30 uur DTS – Jisp
14.30 uur RCZ (zat) – Purmerland
14.30 uur Sp.Krommenie (zat) – Westzaan

zondag 12 mei
14.00 uur Fortuna W – IVV
14.00 uur KFC – Assendelft
14.00 uur Meervogels’31 – Saenden
14.00 uur SVA – Schagen
14.00 uur Sp.Krommenie – Hercules Zaandam
14.00 uur RCZ – Limmen
14.00 uur Meteoor – WSV’30
14.30 uur Zaandijk – Kwiek’78

Door: Redactie de Orkaan. Foto RCZ – WSV ’30 eerder dit seizoen door Theo van Vlaanderen.