Het afgelopen Paasweekend stonden er enkele inhaalwedstrijden op het programma, waarbij in sommige klassen de beslissing viel in de strijd om een periodetitel.

In de 3e klasse zondag, maakte Sporting Krommenie zonder te spelen kans op het winnen van de 2e periode. Concurrent Bergen speelde maandag bij VSV en bij puntverlies, zou Sporting Krommenie zich plaatsen voor de promotiewedstrijden. Echter wist Bergen in een spannende wedstrijd met 1-2 te winnen en gingen zij er uiteindelijk met de periodetitel vandoor.

Ook OFC kwam maandag in actie. De ploeg was na vijf nederlagen op rij en 3 minpunten afgezakt naar de tiende plaats in de 4e klasse zaterdag. Tegen concurrent Meteoor, dat op de veilige negende plaats staat, wisten de Oostzaners eindelijk weer een punt te behalen. Op eigen veld werd het een 2-2 gelijkspel.

Zaterdag stond er in de 5e klasse met RCZ (zat) – Westzaan een derby op het programma. De bezoekers wisten overtuigend met 0-6 te winnen, waardoor de voorsprong op de nummer twee Alcmaria Victrix groeide naar zeven punten. Mede gezien het programma in de resterende vijf wedstrijden mag het kampioenschap de Westzaners niet meer ontgaan 

Klik hier voor alle (periode) standen van de Zaanse teams

Door: Sportredactie de Orkaan.