In de 3e klasse stond de burenstrijd tussen RCZ en Hercules Zaandam weer op het programma. Net als eerder dit seizoen was Hercules de sterkste en wonnen ze de derby met 0-1. Door de resultaten van de concurrenten, scheidt alleen een beter doelsaldo RCZ van een directe degradatieplaats en heeft Hercules weer enigszins aansluiting gevonden met de ploegen die strijden om plaatsing voor de promotiewedstrijden. Nummer vier WSV’30 en nummer drie Sporting Krommenie verloren de topwedstrijden tegen de nummer twee Limmen en koploper Egmond nipt.

Rood Wit Zaanstad wist thuis de laatste kans te grijpen in de strijd om het kampioenschap in de 4e klasse. Tegen koploper De Valken werd met 4-2 gewonnen, terwijl de andere concurrent Zaandijk tegen een dure misstap aanliep bij nummer elf MOC. De Zaandijkers verloren met 1-0. Volgende week staat de beladen derby Zaandijk – Rood Wit Z op het programma     

Voor Fortuna Wormerveer wordt het steeds lastiger om zich direct veilig te spelen in de 1e klasse. Tegen de Dijk werd een 1-3 nederlaag geleden en de achterstand op de veilige middenmoot is inmiddels opgelopen naar zes punten met een wedstrijd meer gespeeld. 

In de 2e klasse wist KFC zeer goede zaken te doen door thuis met 2-1 te winnen van Schagen. De ploeg van René Reijinga staat op een vierde plek, met drie punten achterstand op nummer twee Westfriezen en nog maar één punt achter SVA, dat met 3-1 verloor van koploper HSV en naar de derde plaats zakte. Nummer negen Saenden speelde 1-1 gelijk tegen JVC en staat met 25 punten vooralsnog net boven de veilige streep. Nummer tien Assendelft, dat 0-1 verloor van Flevo, heeft maar één punt minder, terwijl nummer dertien Medemblik 23 punten heeft en op een directe degradatieplaats staat.

Klik hier voor alle (periode) standen van de Zaanse teams

De uitslagen van zondag zijn:
Fortuna W – De Dijk 1-3
Assendelft – Flevo 0-1
JVC – Saenden 1-1
KFC – Schagen 2-1
HSV – SVA 3-1
RCZ – Hercules Zaandam 0-1
Limmen – WSV’30 4-3
Egmond – Sp.Krommenie 3-2
MOC- Zaandijk 1-0
Rood Wit Z – De Valken 4-2

Door: Sportredactie de Orkaan. Foto’s: RCZ – Hercules (boven) door Harry Kho, HSV – SVA (onder) van Michael Bruins.