Voetbal: OFC (zat), ZVC’22 en Knollendam op jacht naar eerste punten

Dit weekend staan er twee derby’s op het programma, waarbij de belangen bij zowel OFC (zat) – ZVC’22 als SVA – Hercules Zaandam, om verschillende redenen, erg groot zijn.

Ook komt Knollendam zondag eindelijk weer in actie – ook die ploeg moet op jacht naar de eerste punten.

3e klasse zaterdag

Zaterdag wordt de derby tussen OFC (zat) en ZVC’22 gespeeld. Beide ploegen kunnen de punten hard gebruiken aangezien ze na 4 wedstrijden nog puntloos zijn en er dit jaar een verzwaarde degradatieregeling geldt. Nummer 3 Fortuna W. (zat) speelt dit weekend weer tegen een concurrent, dit keer thuis tegen nummer 2 Reiger Boys.

4e klasse zaterdag

ZCFC ontvangt op het eigen complex nummer 3 SVW’27. De ploeg in opbouw kent een redelijke start van de competitie en met een overwinning behouden ze de aansluiting met de (sub)top. Blauw Wit W. wil die aansluiting ook graag behouden. Na de nederlaag vorige week tegen DZS, is een overwinning noodzakelijk op het laag geplaatste Alcmaria Victrix.

3e klasse zondag

Zondag staat dan de topper tussen koploper SVA en Hercules Zaandam op het programma. Hercules Zaandam heeft 4 punten minder, maar nog wel 1 wedstrijd tegoed. Sowieso lijkt het in deze klasse enorm spannend te gaan worden met momenteel 7 ploegen op maar 3 verliespunten verschil.

4e klasse zondag

Westzaan won vorige week knap met 0-1 van de Meteoor en zal tegen Oosthuizen daar graag een goed vervolg aan willen geven. De nummer 6 in de stand ontvangt Oosthuizen en met een overwinning zal de ploeg zich nog vaster in de brede groep (sub)toppers nestelen. 

5e klasse zondag

Aangezien er in deze klasse meerdere ploegen zich al teruggetrokken hebben, is er elke week sprake van een onvolledig programma. Knollendam komt na 4(!) weken eindelijk weer in actie, als het op bezoek gaat bij middenmoter WBSV. De ploeg van trainer Andy Huitema zal er alles aan moeten doen om de eerste punten van het seizoen te behalen.  

Klik hier voor alle wedstrijden, ook in de andere klassen, die dit weekend gespeeld worden

Foto: Knollendam-veteraan Car Husslage (83) werkt het standenbord van Knollendam bij: 3 gespeeld, o punten (dat kan beter), foto kwam binnen via Bart van der Laan.

Een Orkaan/Voetbalvaria-productie.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *