Net als eerder dit seizoen was het publiek weer massaal op de burenstrijd van Assendelft afgekomen. In een niet hele spectaculaire wedstrijd was SVA, net als eerder dit seizoen uiteindelijk de sterkste. Door twee doelpunten in de tweede heft wist de ploeg van Jeroen Beukman met 2-0 te winnen. Na twee nederlagen, niet alleen een zeer welkome overwinning, ook zag de nummer twee de concurrenten voor de strijd om de promotie wedstrijden punten laten liggen.

Zo verloor onder andere Flevo op bezoek bij Saenden. De thuisploeg wist een snelle achterstand (0-2 na twaalf minuten) uiteindelijk om te buigen naar een 7-3 zege. Ook KFC wist te profiteren van het puntenverlies van de subtoppers. Op bezoek bij LSVV werd er met 0-1 gewonnen, waardoor de ploeg van René Reijinga een sprong maakte naar de vierde plaats in het klassement

In de 3e klasse boekte Sporting Krommenie, na twee nederlagen op een rij een knappe zege op nummer twee Limmen. De thuisploeg won met maar liefst 4-0 en klom daarmee naar de vierde plaats. Ook Hercules Zaandam deed dit weekend goede zaken, door op eigen veld overtuigend met 4-1 te winnen van RKEDO. De Zaandammers staan op een vijfde plek en hebben net als Sporting 25 punten, maar één punt minder dan Limmen. RCZ wist in haar strijd tegen degradatie weer een punt bij te schrijven. Door een benutte penalty sleepten de Racers bij nummer drie Meteoor een gelijkspel uit het vuur. De achterstand op de veilige middenmoot is zes punten.

Rood Wit Zaanstad speelde op bezoek bij St.George de topper in de 4e klasse. De koploper, dat afgelopen wedstrijden makkelijk tot scoren kwam, wist het net dit keer niet te vinden. Aangezien de defensie voor de vijfde keer op rij de nul hield, eindigde de wedstrijd in een gelijkspel. Zaandijk, dat ook nummer drie De Valken zag gelijkspelen, profiteerde optimaal van het puntenverlies van haar concurrenten. Op eigen veld lieten de Zaandijkers weinig heel van laagvlieger KGB. Door de 7-1 zege klimt de ploeg naar de tweede plaats, met evenveel punten als Rood Wit. De Valken, dat wel nog een wedstrijd tegoed heeft, en St.George volgen op één punt.

De uitslagen van zondag zijn:

  • Fortuna Wormerveer – Vitesse’22 0-2
  • SVA – Assendelft 2-0
  • Saenden – Flevo 7-3
  • LSVV – KFC 0-1
  • Hercules Zaandam – RKEDO 4-1
  • Meteoor – RCZ 1-1
  • Alc.Victrix – WSV’30 2-2
  • Sporting Krommenie – Limmen 4-0
  • St.George – Rood Wit Zaanstad 0-0
  • Zaandijk – KGB 7-1

Klik hier voor alle (periode) standen van de Zaanse teams

Door sportredactie De Orkaan. Foto SVA-Assendelft van Michael Bruins.