In een weekend met veel derby’s op het programma, was het voor de toeschouwers weer volop genieten op de (Zaanse) voetbalvelden met veel doelpunten, knappe overwinningen en spannende ontknopingen.

OFC haalde opnieuw geen punten. Jisp won weer en dat gold ook voor Westzaan (foto) dat lange tijd met 10 man voetbalde. 

2e Divisie

Het begint voor OFC (zon) steeds lastiger te worden in de 2e Divisie. Weer werd een wedstrijd verloren, dit keer was Noordwijk met 1-2 te sterk. De ploeg heeft nog maar 4 punten en aangezien de concurrenten wel punten halen, blijft de achterstand in de ranglijst groeien. 

4e klasse zaterdag

De derby tussen Sporting Krommenie (zat) en ZCFC eindigde in een 1-1 gelijkspel, terwijl Blauw Wit W. thuis met 1-3 verloor van nummer 2 DZS. WSV’30 (zat) kent een zeer wisselvallig seizoen en leed ook nu weer een grote nederlaag. Het werd op bezoek bij Kolping Boys 8-2.

5e klasse zaterdag

Jisp wist de knappe overwinning op Andijk een goed vervolg te geven door in de wedstrijd tegen Rood Wit Zaanstad met 4-0 te winnen. De ploeg staat nu met 6 punten op een 7e plek, terwijl Rood Wit als hekkensluiter nog op de eerste punten wacht.   

Klik hier voor alle (andere) uitslagen van de wedstrijden op zaterdag

Klik hier voor alle (andere) uitslagen van de wedstrijden op zondag

2e klasse zondag

Saenden boekte een knappe overwinning op Westfriezen, dat tot gisteren nog geen puntverlies gelden had. Er werd op het eigen complex met 2-1 gewonnen en daarmee steeg de ploeg naar de 4e plek. KFC pakte thuis een punt tegen SEW en staat met 4 punten op een 11e plek.

3e klasse zondag

Zondag stonden er maar liefst 2 derby’s op het programma. Zowel het duel tussen de buren Hercules Zaandam en RCZ als Sporting Krommenie – WSV’30 eindigden in een 2-2 gelijkspel. Grote winnaar van het weekend was SVA dat met een 0-4 overwinning op TABA optimaal profiteerde van het puntenverlies van bijna alle concurrenten. De ploeg van Jeroen Beukman staat 1e met 14 punten uit 6 wedstrijden.  

4e klasse zondag

Rood Wit Z dacht met een doelpunt vlak voor tijd toch nog een punt te pakken bij Zaandijk, maar de thuisploeg sloeg in de blessuretijd met de winnende 2-1 alsnog toe. Westzaan boekte, terwijl ze lange tijd met 10 man stonden, een knappe 0-1 overwinning op Meteoor.

Foto boven: Westzaan wint met 1-0 van Meteoor (van Twitter-account VV Westzaan)

Een Orkaan/Voetbalvaria-productie.