Dit voetbalweekend is er weer een volledig programma met onder andere een kampioenswedstrijd en enkele krakers in de bovenste en onderste regionen. Zaterdag kan bij Westzaan het kampioensfeest al losbarsten. De koploper in de 5e klasse, die tien punten voorsprong heeft met nog vier wedstrijden te gaan, kan op bezoek bij hekkensluiter Kennemers de titel en dus promotie naar de 4e klasse veilig stellen. 

Een klasse hoger speelt nummer tien OFC de belangrijke wedstrijd tegen nummer dertien Wherevogels. De Oostzaners moeten winnen om nog aansluiting te houden met de veilige middenmoot. De achterstand is momenteel vijf punten op nummer negen Meteoor en nummer acht ZCFC. Het Zaanse Oranje wacht een zware uitwedstrijd bij het sterke Kolping Boys. Het tegen directe degradatie vechtende Blauw Wit W gaat op bezoek bij middenmoter Vrone.

Zondag staat dé kraker Zaandijk – Rood Wit Zaanstad op het programma. Beide teams strijden nog voor het kampioenschap in de 4e klasse en moeten winnen om aansluiting te houden met koploper St.George, dat vijf verliespunten minder heeft. De eerste wedstrijd tussen beide concurrenten eindigde in een overtuigende 3-0 zege voor Rood Wit. 

De nummer elf in de 1e klasse Fortuna W gaat op bezoek bij nummer twaalf Hoofddorp. Het verschil tussen beide teams is maar vier punten, terwijl Fortuna ook nog eens een wedstrijd meer heeft gespeeld. De nummer twaalf degradeert uiteindelijk direct naar de 2e klasse, eerder dit seizoen wist Fortuna met 2-1 te winnen.

In de 2e klasse is KFC met een flinke opmars bezig en hoopt zich te gaan plaatsen voor de promotiewedstrijden. De nummer vier én koploper in de 3e periode speelt de topper bij nummer twee Westfriezen dat maar drie punten meer heeft. Assendelft en Saenden vechten daarentegen nog tegen degradatie. De verschillen in de 2e klasse zijn bijzonder klein, zo heeft de nummer zes JVC maar zeven punten meer dan de hekkensluiter LSVV, de tegenstander van nummer negen Saenden komend weekend. Nummer elf Assendelft gaat op bezoek bij JVC.

De derde plaats in de 3e klasse levert sowieso plaatsing op voor de promotiewedstrijden. Daar komen momenteel vier teams voor in aanmerking: Sporting Krommenie, Hercules Zaandam, WSV’30 en Koedijk. De laatste twee ploegen staan in Wormer tegenover elkaar. Sporting speelt tegen de ploeg in vorm Bergen en Hercules ontvangt middenmoter VSV. In de degradatiestrijd gaat nummer twaalf RCZ op bezoek bij nummer elf RKEDO, dat twee punten meer heeft.  

Klik hier voor alle (periode)standen van de Zaanse teams

zaterdag 13 april
14.30 uur Volewijckers – ZVC’22
14.30 uur OFC – Wherevogels
14.30 uur Vrone – Blauw Wit W
15.15 uur Kolping Boys – ZCFC
14.30 uur Kennemers – Westzaan
14.30 uur Jisp – Sp.Krommenie (zat)
14.00 uur Alc.Victrix – RCZ (zat)

zondag 14 april
14.00 uur Hoofddorp – Fortuna W
14.00 uur FC Uitgeest – Assendelft
14.00 uur Saenden – LSVV
14.00 uur Westfriezen – KFC
14.00 uur SVA – Medemblik
14.00 uur Hercules Zaandam – VSV
14.00 uur WSV’30 – Koedijk
14.00 uur RKEDO – RCZ
14.00 uur Sp.Krommenie – Bergen
14.30 uur Zaandijk – Rood Wit Z

Door: Sportredactie De Orkaan. Foto: Theo van Vlaanderen.