Zaterdagavond stond de derby RCZ-WSV’30 in de 3e klasse zondag al op het programma. Net als in de heenwedstrijd werd het duel beslist door één doelpunt van de bezoekers. Na een 0-0 ruststand wist WSV’30 in de tweede helft het minieme verschil te maken.

Door het resultaat steeg de ploeg van Arjen Zwaan naar de belangrijke derde plek en zakte RCZ naar een directe degradatieplaats, al komen de concurrenten zondagmiddag nog in actie.   

Nummer vier ZVC’22 blijft het goed doen in de 4e klasse zaterdag. De ploeg van Serdar Öztürk wist op eigen veld met maar liefst 6-1 te winnen van laagvlieger Wherevogels. Aangezien de nummers twee DZS en drie SVW’27 onderling gelijkspeelden is de achterstand op SVW’27 verkleind naar nog maar drie punten. Een plek in de top drie vergroot de kans op deelname aan de promotiewedstrijden.

Ook OFC boekte een belangrijke zege, bij Kadoelen werd het uiteindelijk 2-3. Door de overwinning steeg de ploeg ten koste van ZCFC naar de veilige negende plaats.

Het Zaanse Oranje liep op eigen veld tegen Egmond tegen een zware 2-6 nederlaag op. Ook Blauw Wit W beleefde een pijnlijke middag. De ploeg die in de strijd tegen directe degradatie, de laatste weken meerdere punten bij elkaar had gespeeld, ging op eigen veld hard onderuit. Tegen middenmoter Meteoor werd het 0-5.

In de 5e klasse maakt Sp.Krommenie (zat) nog steeds kans op de winst van de 3e periode. De ploeg wist knap met 5-2 te winnen van Purmerland, maar zag ook concurrent DTS winnen. Beide ploegen hebben elf punten uit vijf wedstrijden en de competitie duurt nog twee speelronden.

Voor Jisp en RCZ (zat) valt er in die twee speelronden geen eer meer te halen, ook dit weekend liepen beide ploegen weer tegen een nederlaag op. Jisp verloor met 2-0 bij Opperdoes, terwijl de Racers met 1-4 verloren van Blokkers. Kampioen Westzaan wist met 1-3 te winnen van Sloterdijk     

Klik hier voor alle (periode) standen van de Zaanse teams
De uitslagen van zaterdag zijn:

  • ZVC’22 – Wherevogels 6-1
  • Kadoelen – OFC 2-3
  • Blauw Wit W – Meteoor 0-5
  • ZCFC – Egmond 2-6
  • Sloterdijk – Westzaan 1-3
  • Opperdoes – Jisp 2-0
  • RCZ (zat) – Blokkers 1-4
  • Sp.Krommenie (zat) – Purmerland 5-2
  • RCZ (zon) – WSV’30 (zon) 0-1

Door sportredactie De Orkaan. Foto: Orkaan-archief (eerdere wedstrijd WSV’3- – RCZ).