ZCFC is zaterdagmiddag gedegradeerd naar de 5e klasse. Op het eigen Sportpark Kalverhoek werd na penalty’s verloren van Wijk aan Zee, dat daardoor nog mag hopen op handhaving. Voor ZCFC is het doek nu definitief gevallen. Degradatie uit de vierde klasse is een feit.

De Zaandammers kwamen, in een eerste helft waarin ze domineerden, nog wel op voorsprong via Lars Castricum. De middenvelder kon voor een leeg doel binnenschuiven na een harde, lage voorzet van Aron Knibbe. Aanvankelijk zette de Zaanse dominantie zich in de tweede helft door en waren er grote kansen op een tweede treffer. Maar toen viel uit het niets de 1-1. De gelijkmaker was vergelijkbaar met de eerste treffer van de wedstrijd, nu kwam de voorzet alleen vanaf rechts.

Wijk aan Zee had opeens weer volop hoop. ZCFC bleef wel beter maar de spanning, die eindelijk leek te zijn weggeëbd, sloeg in één klap weer terug op de benen. In de slotfase zette ZCFC toch nog een keer serieus aan. Het leidde tot twee goede kansen voor Tom Luckfiel en Lyndo van Maasdam, maar tot twee keer toe keerde Wijk aan Zee-goalie Mans de Wild zeer knap. Het betekende een verlenging.

In die verlenging waren de kansen wederom voor ZCFC. Linksbuiten Jesse Knibbe leek de winnende op zijn hoofd te hebben maar weer was het De Wild die de bal nog uit de hoek wist te tikken. Penalty’s moesten daarom uitsluitsel gaan bieden. ZCFC wist in de reeks geen enkele strafschop te benutten, De Wild pakte er vier, en zag Wijk aan Zee met de zege aan de haal gaan.

De teleurstelling droop na afloop van de gezichten van de ZCFC’ers af. Vanuit het publiek gingen er nog een paar vingers naar de scheidsrechter, die de thuisploeg met een aantal discutabele beslissingen inderdaad niet bepaald heeft geholpen. Toch zal bij de spelers zelf overheersen dat ze het niet tot penalty’s hadden mogen laten komen.

Door: Sportredactie de Orkaan. (Tekst en foto’s)