Voetbal: ZVC’22 en Knollendam op zoek naar eerste punten

De competities beginnen langzaamaan steeds meer vorm te krijgen en daarmee stijgen ook de belangen. Dit weekend weer meerdere derby’s en krakers waarbij de koppositie, de aansluiting bij de subtop en/of het wegkomen uit de onderste regionen op het spel staat.   

3e klasse zaterdag

Nummer 3 Fortuna W. (zat) speelt dit weekend wederom een topwedstrijd. In de 3e klasse zaterdag, waar de (sub)toppers elkaar weinig ontlopen gaat de ploeg op bezoek bij nummer 4 SDOB. Het puntloze ZVC’22 speelt thuis tegen ADO’20.

4e klasse zaterdag

In de 4e klasse staat er met Sporting Krommenie (zat) – WSV’30 (zat) een derby tussen twee wisselvallige middenmoters op het programma. Nummer 3 ZCFC moet in staat zijn om thuis de 3 punten te pakken tegen de nummer voorlaatst Alcmaria Victrix. 

2e klasse zondag 

Saenden zal zich graag willen revancheren voor de nederlaag vorige week bij FC Den Helder. Zondag komt het sterke Vios W, dat 3e staat met 11 punten uit 5 wedstrijden, op bezoek.  

3e klasse zondag

Koploper SVA speelt tegen middenmoter RCZ alweer een derby. Kan de ploeg de concurrenten in de 3e klasse voor blijven? WSV’30 dat de competitie goed gestart is, gaat op bezoek bij nummer 2 Swift en kan, naast vooral zichzelf, SVA daarbij goed van dienst zijn.

4e klasse zondag

Zaandijk en Westzaan beleven een enigszins teleurstellende start van de competitie en willen in ieder geval de aansluiting houden met de middenmoot. De belangen zijn dus groot zondag in de derby. Koploper Rood Wit Z. gaat op bezoek bij Spaarnwoude dat 3 punten minder heeft, maar nog wel 2 wedstrijden tegoed heeft.

5e klasse zondag

Knollendam heeft na 4 wedstrijden nog maar 0 punten, maar zondag krijgt de ploeg een reële kans om van de 0 af te komen. Tegenstander SDW heeft nog maar 3 punten uit 5 wedstrijden en liep, net als Knollendam, al tegen enkele ruime nederlagen aan. 

Klik hier voor alle wedstrijden, ook in de andere klassen, die dit weekend gespeeld worden

Foto boven via Bart van de Laan: Knollendam-vrijwilliger Car Hulsslage bij het standenbord van Knollendam (nog 0 punten)

Een Orkaan/Voetbalvaria-productie.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *