Vrijdagmiddag – 29 december – rond 18.00 uur is een voetganger op de Vinkenstraat in Zaandam aangereden door een lijnbus van EBS.

Zowel de voetganger als de lijnbus kwamen vanuit dezelfde richting over de Rustenburg. De voetganger wilde op de kruising met de Vinkenstraat oversteken. Hier ging het helaas mis. De buschauffeur heeft op het laatste moment nog geprobeerd om te stoppen, maar gleed door het natte wegdek toch nog iets door. Hij kon niet voorkomen dat de overstekende voetganger werd geraakt.

De voetganger raakte gewond en is door de ambulance met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. Het voorruit van de bus raakte bij de aanrijding beschadigd, maar de buschauffeur raakte niet gewond. Ook de passagiers in de bus bleven ongedeerd. Zij zijn uitgestapt en te voet verder gegaan.

De hoek Rustenburg met de Vinkenstraat is tijdens de hulpverlening tijdelijk afgesloten geweest. Een andere lijnbus van EBS die net de Rustenburg opdraaide moest achteruit om zijn weg anders te vervolgen. Tijdens de afhandeling heeft ook een andere lijnbus op de Vinkenstraat moeten wachten in verband met de afsluiting. Inmiddels kan al het verkeer er weer door.

Bijdrage door Michel Schermer