De Zaanse Golfbaan krijgt een volledig nieuwe driving range, dat is een oefenterrein voor golfspelers. Afgelopen maandag 13 mei is de verbouwing al begonnen. De driving range zal voorzien zijn van een supermodern Trackman-radarsysteem. Naar verwachting kan er in september al gebruik van worden gemaakt.

De driving range zal volledig worden vernieuwd, met een aparte ruimte voor de golfschool, toiletten en lockers. Er komen 29 overdekte afslagplaatsen met de mogelijkheid tot verdere uitbreiding op een verdieping. Met het Trackman-systeem is het zowel voor ervaren als beginnende golfers mogelijk hun balvlucht gedetailleerd te bekijken op een computerscherm. Het apparaat meet de soort balvlucht, de hoogte, de swing richting, swing snelheid, de bal snelheid en de exacte afstand.

Tijdens de periode van verbouwing kunnen spelers vanaf een tijdelijke mat afslaan, een paar meter voor de huidige afslagplek. De range is hierdoor iets korter, waardoor het omwille van de veiligheid tijdelijk niet is toegestaan om drivers en hybrides te slaan.

Door: Silva Honig. Foto’s: Zaanse Golfbaan