Morgen is het zo ver: De Orkaan krijgt een nieuwe baas, of eigenlijk twee nieuwe bazen. Donderdag 6 juni is namelijk de tiende editie van ‘Baas van Morgen’ een initatief van organisatie JINC. Door heel de Zaanstreek zullen jongeren morgen het stokje overnemen van de grote bazen.

Jinc organiseert dit initiatief voor jongeren uit wijken met een sociaaleconomische achterstand. De jongeren krijgen op deze dag de kans om waardevolle ervaring op te doen en hun netwerk uit te breiden. We krijgen verschillende nieuwe (tijdelijke) bazen, zo staat burgermeester Hamming, Evean, Tate & Lyle en de gevangenis hun stoel af aan de jongeren.

Wat voor nieuws we morgen gaan brengen, is voor ons allen nog een verrassing. Onze huidige hoofdredacteur Merel Kan zegt er het volgende over:

Ik ben nog maar net officieel hoofdredacteur en moet nu alweer de touwtjes uit handen geven. Dat vind ik best spannend, want ook wij hebben op de redactie geen idee wat voor nieuws wij morgen gaan brengen. Natuurlijk hebben we er vertrouwen in dat onze bazen van morgen het beste uit zichzelf en ons gaan halen!

De Orkaan heeft op de Zaanse beursvloer een deal gesloten met Jinc om een aantal leerlingen te ontvangen. De redactie kijkt erg uit naar de komst van bazinnen Ceylin en Dènally van CBS Tamarinde.

Door: Silva Honig. Bron: Jinc