Voortgang bouw Lepelbladstraat Wormer onzeker, investeerder vast voor drugs

In Wormer hebben de onderwereld en de bovenwereld elkaar ontmoet. De 44-jarige Domenico G. die in 2020 nog met open armen werd ontvangen in Wormerland met zijn plan voor een appartementencomplex op de hoek Zandweg en Lepelbladstraat, zit nu vast voor drugshandel en witwassen. Bij een huiszoeking in zijn woning in Purmerend werden ook € 228.000 in contanten en een vuurwapen gevonden.

Kees-Jan Kindt en Monique Klootwijk van de PvdA hebben vragen aan B&W gesteld. Zij willen weten welke gevolgen de arrestatie voor de voortgang heeft maar ook of de gemeente de achtergronden van de investeerder heeft nagetrokken toen hij een aanvraag deed om op de plek van de voormalige supermarkt een appartementencomplex te bouwen.

De aanvraag deed Domenico G. in juni 2017. Het ging om de bouw van een complex met 12 appartementen. In oktober 2020 werd positief door B&W van Wormerland op de aanvraag besloten. G. schatte de bouwkosten in op € 450.000. Wormerland vond dat aan de lage kant en stelde dat bij tot € 600.000. Kindt en Klootwijk willen ook weten of de gemeente heeft gecontroleerd of G. dat wel kon betalen.

Bij de aankondiging noemde wethouder Rob Berkhout het “een mooi plan, dat goed aansluit bij de woningbehoefte vlakbij het dorpscentrum.”

De PvdA wil weten of de gemeente de overeenkomst wil ontbinden. Als er niet binnen 12 maanden na het ondertekenen van de anterieure overeenkomst gebouwd wordt, kan de overeenkomst ontbonden worden.

Domenico G. was eigenaar van ‘blingbling’-kledingmerk My Brand, hij is op 6 juli aangehouden toen hij zich meldde op het politiebureau in Amsterdam. Alleen Domenico G. wordt verdacht bij betrokkenheid bij drugshandel, het kledingmerk zelf zou daar buiten staat. De NOS trok een artikel terug waarin die connectie werd gesuggereerd, My Brand werd in 2010 door G. opgericht met zijn broer Giuseppe aldus het AD. My Brand heeft winkels in Roosendaal en Lelystad.

Boven: de plannen, onder: de situatie in juni 2020.

Deel dit artikel:

2 reacties

  • Adriaan van Tulpenbaard

    Wat een rare berekening € 450.000 of € 600.000 voor 12 appartementen.
    Dat is maar € 50.000 per appartement, is dat niet heel erg aan de lage kant?
    Zullen de huren dan ook heel laag zijn? of heb ik het verkeert begrepen?.

Reageren? Ja, graag! Houd je aan onze regels

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.