Vrij & Willig: Fred Wolf

De Orkaan heeft geen kantine, geen koffieautomaat en geen studio. Maar we hebben een website bomvol nieuws en we hebben mensen – Orkaankrachten! – die samen met de redactie het nieuws maken.

Veel van de krachten achter De Orkaan hebben niet de ambitie zelf zichtbaar te zijn. Toch laten we ze graag aan het woord de komende dagen. Om te voorkomen dat onderschat wordt wat onze gemeenschap bijdraagt aan de gemeenschap. Met hun bijdragen zijn we een Orkaan, anders waren we niet meer dan een briesje geweest…

Vandaag het woord aan: Fred Wolf

Voor De Orkaan maak ik foto’s. Daarom vind ik het niet gemakkelijk om ineens over mijn betrokkenheid te ‘moeten’ schrijven. Het Zaanse nieuws, zowel in tekst als in beeld, spreekt mij erg aan.

De serie die ik voor De Orkaan maakte over de ingrijpende bouwwerkzaamheden rond de sluizen van Zaandam laat wel zien dat we bij elkaar passen: het is echt lokaal, en ook wat brutaal. Soms kwam ik op plekken waar dat niet meteen de bedoeling was. Daarbij is er het besef dat we niet allemaal 18 meer zijn: niet iedereen is in de gelegenheid om met eigen ogen te bekijken wat er op straat gebeurt. We zijn dus ook een beetje de ogen voor mensen die het digitaal willen volgen. 

Het directe van De Orkaan vind ik een sterk punt. Vertellen waar het op staat zonder glad filter. Openhartig, informatief en goed op de hoogte van wat er speelt op straat. 

Als De Orkaan meer mogelijkheden krijgt, dan zouden er misschien meer mensen kunnen worden ingeschakeld. Het hoeft dan niet veel anders, maar kan wel meer. Ook met beeld uit de streek. Meer ‘body’, en dan het liefst een gezond exemplaar met middelen die inmiddels aantoonbaar zijn verdiend!’

Deel dit artikel:

Een reactie

  • Yvonne ten hoope

    Prachtige foto’s Fred, en een leuk stukje wat je hebt geschreven. De Orkaan is fijn om te volgen, zo blijven we gelukkig nog op de hoogte wat er in de Zaanstreek voorbij komt. Prachtig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *